Shadow

Prognose: cruisemarkt groeit naar 30 miljoen passagiers in 2019

Het aantal cruisevakanties zit wereldwijd nog steeds in de lift. Vorig jaar steeg het aantal cruisereizigers naar 28,5 miljoen. Dat is een groei van 7 procent ten opzichte van 2017. En de groei gaat naar verwachting in 2019 gewoon door.

Seabourn cruises in Europa in 2019 met de Seabourn Ovation © Nico van Dijk
Seabourn cruises in Europa in 2019 met de Seabourn Ovation © Nico van Dijk

De cijfers werden bekendgemaakt door Kelly Craighead, de voorzitter van Cruise Lines International Association. Dat is de wereldwijde koepelorganisatie van bedrijven die betrokken zijn bij cruisevakanties, zoals cruiserederijen en cruise-reisbureaus. Het aantal van 28,5 miljoen cruisepassagiers is wat hoger dan de 28,2 miljoen die CLIA zelf had verwacht. Voor 2019 verwacht CLIA een verdere stijging naar 30 miljoen cruisereizigers wereldwijd. Update: bekijk hier de ontwikkelingen en cijfers voor de Europese en Nederlandse cruisemarkt worden volgende week bekendgemaakt.

Alle markten lieten een groei van het aantal cruisepassagiers zien. In Noord Amerika steeg het aantal cruisegangers met 9 procent naar 14,2 miljoen. In Azië, dat de afgelopen jaren een forse groei in het aantal cruisepassagiers te zien gaf, lag het aantal cruisegangers met 5 procent naar 4,5 miljoen.

Cruises naar het Caraïbisch gebied het populairst

De populairste cruisebestemming ter wereld blijft het Caraïbisch gebied. Maar liefst 11,3 miljoen mensen scheepten zich in voor een Caraïbische cruise, een plus van 6 procent. De Middellandse Zee was de cruisebestemming voor meer dan vier miljoen cruiseliefhebbers, een groei van 8 procent.

Procentueel gezien de snelste groeier in 2018 was Alaska. In 2017 verwelkomde de noordelijkste staat van de VS al 17 procent meer cruisegangers. En in 2018 groeide dat aantal met 13 procent naar meer dan 1 miljoen cruisepassagiers.

Bekijk de leukste cruise-aanbiedingen en cruisevakanties op Decruisegids.nl. Of boek een cruise via specialisten als CruiseReizen.nlCruisewinkel en Captain Cruise.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!