Shadow

Norwegian Viva nieuwste vlaggenschip NCL

Norwegian Viva is het volgende schip in de gloednieuwe Prima Class van Norwegian Cruise Line (NCL). Het schip gaat in juni 2023 varen met bijzondere routes in de Middellandse Zee waarbij verschillende belangrijke Zuid-Europese steden fungeren als thuishaven. Onder andere Lissabon, Portugal; Venetië (Triëst) en Rome (Civitavecchia), Italië; en Athene (Piraeus), Griekenland worden aangedaan. Hierna zet Norwegian Viva koers richting de zuidelijke Caraïben voor het winterseizoen van 2023-2024 met zonnige cruises vanuit San Juan, Puerto Rico.

Net als Norwegian Prima wordt Norwegian Viva gebouwd door de beroemde Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri in Marghera, Italië en weerspiegelt zij het luxe ontwerp en de structuur van haar zusterschip. Norwegian Viva is ongeveer 295 meter lang, 142.500 gross tonnage en biedt plaats aan 3.219 gasten bij dubbele bezetting. Opvarenden genieten van elke seconde van hun reis in de meest ruime accommodaties, waaronder de grootste binnen-, zeezicht- en balkonstaterooms van het merk.

Nieuwste snufjes en voorzieningen

Het schip biedt de hoogste personeelsbezetting en ruimte verhouding van alle nieuwe cruiseschepen in de moderne en premium cruise categorie en de grootste variëteit aan suite categorieën beschikbaar op zee. Daarnaast krijgt ze ook het vernieuwde The Haven by Norwegian, NCL’s ultra-premium key card only access ship-within-a-ship concept.
De openbare ruimtes en 107 suites van The Haven zijn ontworpen door de Italiaanse ontwerper Piero Lissoni. Je vindt er onder andere een uitgestrekt zonnedek, een prachtige infinity pool met uitzicht op het kielzog van het schip en een buitenspa met een sauna en koude kamer met glazen wanden.

De verscheidenheid aan recreatieve activiteiten maken ook hun comeback op Norwegian Viva met ervaringen die alleen beschikbaar zijn in de Prima Class, waaronder de snelste vrije val en droge glijbanen op zee met The Rush en The Drop en de grootste racebaan met drie niveaus op zee; de Viva Speedway. Norwegian Viva beschikt eveneens over Ocean Boulevard, een ruim 4.000m2 groot wandelpad dat buiten rond het hele schip loopt; Indulge Food Hall met 11 verschillende eetgelegenheden; The Concourse met een outdoor beeldentuin; en uitgestrekte zwembaden evenals infinity pools op Infinity Beach en Oceanwalk, met glazen bruggen boven het water.

Kunst aan boord

Norwegian Viva zal pronken met in het oog springende romp kunst ontworpen door de Italiaanse graffiti en beeldhouwkunstenaar Manuel Di Rita, algemeen bekend als “Peeta,” die ook het uitzonderlijke romp ontwerp op Norwegian Prima illustreerde. Architecten van wereldklasse die Norwegian Prima hielpen ontwerpen, waaronder Rockwell Group, SMC Design en Studio Dado uit Miami, zijn ook teruggekeerd om de esthetiek van verschillende restaurants, staterooms en openbare ruimtes te beïnvloeden.

Moderne technologiën

De eerste twee schepen van de Prima Class – Norwegian Prima en Norwegian Viva – worden uitgerust met geavanceerde alternatieve technologieën, zoals een NOx-reductiesysteem (SCR), dat de totale impact van het schip op het milieu vermindert. SCR-katalysatoren filteren zwaveldioxide tot 98% en stikstofoxiden tot 90%, zodat de schepen voldoen aan de Tier III-norm voor NOx. Verder beschikken ze over een Exhaust Gas Cleaning System (EGCS), een Advanced Wastewater Treatment System – om al het afvalwater te behandelen en te zuiveren volgens strenge internationale normen – en een Cold Ironing-functie om verbinding te maken met stroomnetten op het vasteland om de emissies verder te verminderen terwijl schepen in de haven liggen.

Routes van Norwegian Viva

Zomer 2023: Middellandse Zee vanuit Rome, Athene en Lissabon
Na een reeks inaugurele cruises, zal Norwegian Viva het nieuwste schip zijn dat uitvaart in de Middellandse Zee vanaf juni 2023. Van 15 juni 2023 tot 6 november 2023 biedt ze een reeks acht-, negen- en tien daagse reizen aan vanuit Lissabon, Portugal; Venetië (Triëst) en Rome (Civitavecchia), Italië; en Athene (Piraeus), Griekenland, waarbij gasten de mogelijkheid krijgen om de Spaanse, Italiaanse en Griekse regio’s van de Middellandse Zee te verkennen.

Winter 2023-2024: Zuidelijk Caribisch gebied vanuit San Juan
Norwegian Viva wordt het grootste nieuwe schip dat ooit haar thuishaven heeft gehad in San Juan, Puerto Rico. Op 15 december 2023 verlaat ze San Juan voor een zevendaagse Caribische cruise met als eerste stop in Tortola, Britse Maagdeneilanden. Daarna vervolgt ze haar weg naar Philipsburg, St. Maarten; Bridgetown, Barbados; Castries, St. Lucia; St. John’s, Antigua; en St. Thomas, U.S. Maagdeneilanden, voordat ze terugkeert naar San Juan op 22 december 2023. Toekomstige afvaarten zullen ook belangrijke havens in het Caribisch gebied aandoen voor zeven- en negendaagse afvaarten.

Cruises zijn al te boeken

Cruises met het nieuwe schip van Norwegian Cruiseline of een van de al in de vaart zijnde schepen zijn te boeken bij onderstaande maatschappijen die ieder eigen aanbiedingen hebben:

Meer lezen over cruises, Norwegian Cruiseline en cruise reviews bekijken en schrijven kan op decruisegids.nl. Hier vind je ook handige tips voor je cruise.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.