Shadow

Osnabrücker Land: mooie natuur met een rijke geschiedenis

Geheim over de Grens: Osnabruecker LandDe rijke geschiedenis van het Osnabrücker Land vormt telkens weer een goede aanleiding voor het promoten van interessante bezienswaardigheden en thematische fiets- en wandelroutes. Voetstappen van dinosaurussen, beroemde veldslagen zoals de Varusslag en de minstens zo bekende vredesonderhandelingen die leidden tot de Vrede van Westfalen, bieden een uitstekende basis voor een vakantie vol verrassingen midden in de mooie natuur.

Nieuwe brochure ‘Extratouren’

Net uit is de Nederlands-/Duitstalige brochure met verschillende autoroutes in het Osnabrücker land. Naast de routebeschrijvingen bevat het gidsje ook informatie over de bezienswaardigheden onderweg en alle adressen van campings en camperplaatsen. De ‘Osningroute’ bijvoorbeeld voert door het middelgebergte van het Teutoburger Wald en het Wiehengebirge. Onderweg mooie kastelen, herenhuizen en gezonde kuuroorden. De vruchtbare grond in het Artland leverde de boeren veel rijkdom op en zij bouwden schitterende boerderijen. Langs de ‘Artland-Route’ liggen enkele van de mooiste exemplaren. De ‘Bramgau-Route’ voert door de streek rondom de lakenweverstad Bramsche en de ‘Straße der Megalithkultur’ verbindt prehistorische graven en hunebedden in de grensstreek met elkaar. Gaat u liever wandelen? Lees dan alles over wandelroutes in het Osnabruecker Land.

Een greep uit de evenementen in het Osnabrücker Land in 2014

 • Horses & Dreams meets Brazil in Hagen | 23 t/m 27 april
  Horses & Dreams is ongetwijfeld een van de mooiste en populairste ruitertoernooien van Duitsland. Zowel het paardenspringen als de dressuur staan in het teken van het gastland Brazilië.
 • Lichtspektakel bij Museum en Park Kalkreise | 20 april
  Een spektakel vol licht, vuur en vlammen zal op eerste paasdag de avondhemel boven het historische terrein van de legendarische Varusslag rood kleuren. Op de plek waar 2000 jaar geleden de Germanen de Romeinen versloegen, ligt nu een reusachtig museumpark aan de voet van beboste hellingen. Passend bij de thematentoonstelling over mummies die vanaf 10 mei te zien zal zijn, vormt de vuurwerkshow een reis in de duizenden jaar oude cultuur van het oude Egypte. Een knallende show vol pyrotechniek, klankinstallaties en een schitterend vuurwerk.
 • Tentoonstelling ‘Mummies – reis in de onsterfelijkheid’ in Museum en Park Kalkriese | 10 mei t/m 5 oktober
  Aan de hand van 80 originele objecten uit het Egyptische Museum in Florence worden de voorstellingen van het hiernamaals in het oude Egypte getoond. De belangrijkste archeologische bron om een idee te krijgen van de raadselachtige godenwereld zijn de prachtige graven. Centraal in deze tentoonstelling staan het concept van het hiernamaals, de luxueuze begrafenissen en het proces van balsemen en mummificeren in de 3000 jaar voor onze jaartelling.
 • Rozenfeest op Schloss Ippenburg in Bad Essen | 3 t/m 6 juli
  Schitterende rozenperken, waar je ook kijkt. Daarvoor ga je naar het ‘Sommerfestival der Rosen 2014’. De hoogtepunten zijn het ‘Rosarium 2000+’ en de ‘Küchengarten XXL!’. 150 deelnemers presenteren veel moois en nuttigs, culinaire bijzonderheden, planten en tuinaccessoires in de tuinen van Schloss Ippenburg.

Dit artikel maakt deel uit van de special Het Geheim over de Grens

“Mede mogelijk gemaakt door: www.deutschland-nederland.eu”

Sharing is caring!