Shadow

Tecklenburger Land: het balkon van het Münsterland

geheimTecklenburger Land-1_kleinMidden in de schitterende natuur aan de uitlopers van het Teutoburger Wald ligt het Tecklenburger Land. Deze heuvelachtige streek wordt ook wel ‘Balkon van het Münsterland’ genoemd. Het schilderachtige landschap met uitgestrekte bossen, romantische heuvels en frisse meertjes is geknipt voor lange wandelingen of nordic walking.

Wandelen in de voetsporen van marskramers en pelgrims

Het glooiende landschap van het Tecklenburger Land trekt zowel recreatieve als sportieve wandelaars. De bekendste wandelroute is ongetwijfeld de Hermannsweg. Een andere wandelroute die alles met de geschiedenis van de regio heeft te maken is de 229 km lange Handelsweg van Osnabrück naar Deventer. Vanuit Mettingen en omgeving trokken marskramers met hun waren naar het welvarende Nederland. Ze hadden blijkbaar de juiste koopmansmentaliteit: grote warenhuizen zoals C&A en Peek & Cloppenburg hebben hun roots in het Tecklenburger Land. Al in de Middeleeuwen waren pelgrims uit heel Europa onderweg naar Santiago de Compostela.
De jacobsschelp wijst ook op de St.-Jacobsroute in het Tecklenburger Land de weg. Gunstige accommodaties en pelgrimsmenu´s zijn vanzelfsprekend.

Nordic Walking

In het Tecklenburger Land ligt een van de grootste nordic walking parken van Noord-Duitsland. Met een totale lengte van 330 km in verschillende moeilijkheidsgradaties heeft dit uitgestrekte gebied voor elke liefhebber van nordic walking een passend aanbod. De 33 trails bieden jong en oud, groot en klein, beginners en gevorderden een wandelbelevenis op maat.

Een greep uit de evenementen in het Tecklenburger Land in 2014

 • 24ste Internationale Schnauferl-Treffen | 5 juli
  In de binnenstad van Ibbenbüren vindt elk jaar het Schnauferl-Treffen plaats, met heel veel oldtimers uit het begin van de 20ste eeuw.
 • Groot paardenevenement in Lienen | 13 t/m 15 juli
  Duits elitekampioenschap voor merries en de finale van het veulenkampioenschap.
 • Riesenbecker Sixdays | 24 t/m 29 mei
  Meerdaags loopevenement met verschillende etappes door het Tecklenburger Land. Met omlijstend programma bij de finishplaatsen.
 • Schlager gala in Tecklenburg | 14 september
  Dit jaar zullen de schlagerzanger Matthias Reim met band, Anna-Maria Kaufmann – bekend van ‘Deutschland sucht den Superstar’ – en het schlagerduo Fantasy de harten van de toeschouwers van de Freilichtbühne in Tecklenburg veroveren. Het gala wordt gepresenteerd door de charmante Ilka Wolf.

Dit artikel maakt deel uit van de special Het Geheim over de Grens

“Mede mogelijk gemaakt door: www.deutschland-nederland.eu”

Sharing is caring!