Shadow

Osnabrück: genieten van het goede leven

geheimOsnabrück__Giebelhäuser am Markt_kleinDe 160.000 inwoners van de Vredesstad Osnabrück waarderen de goede levenskwaliteit van hun stad. Het is de enige Duitse stad die midden in een nationaal park ligt, het TERRA.vita. Het winkelaanbod in het historische centrum is bijzonder gevarieerd en het culinaire aanbod uitmuntend. Bovendien zijn er culturele evenementen voor iedereen, het hele jaar door. Geen wonder dus dat Osnabrück ook bij Nederlanders steeds populairder wordt voor een weekendje weg of een dagje uit.

Winkelstad Osnabrück

Een dagje winkelen in Osnabrück is al lang geen insider-tip meer. Lekker dichtbij en toch net even anders. Van het oude gezellige ‘Heger-Tor-Viertel’ tot aan de moderne Kamppromenade heeft de stad alles te bieden. In het historische stadscentrum zijn vooral kleine boetiekjes met exclusieve kleding en sieraden te vinden. In de Große Straße liggen de grotere winkels, zoals Zara en Thalia. Trendy winkels en bijzondere restaurants zijn in de Redlinger Straße en aan de Adolf-Reichwein-Platz te vinden. Kinderen kunnen lekker ravotten in de speeltuin met nagebouwde hanzekogge. Zowel met de trein als met de auto is Osnabrück goed te bereiken.

Culinair hoogtepunt

Het is algemeen bekend dat chef-kok Thomas Bühner van restaurant ‘La Vie’ goed kan koken. De drie Michelin-sterren en de titel ‘Kok van het jaar’, verleend door het tijdschrift Feinschmecker, bewijzen dat we het hier met een uitzonderlijk goede kok te doen hebben. Onder het motto ‘het belangrijkste ingrediënt van goed eten is de liefdevolle toebereiding’ worden spannende culinaire hoogstandjes uit de aromakeuken van Thomas Bühner geserveerd. Het restaurant ligt direct achter het historische stadhuis, waar in 1648 de Vrede van Westfalen werd ondertekend.

Een greep uit de evenementen in Osnabrück in 2014:

  • Meiweek | 09 t/m 18 mei
    De ‘Maiwoche’ is het bekendste feest van Osnabrück. Onder het motto ‘gratis en buiten’ wordt het centrum omgetoverd in een groot openluchttheater. Tien dagen lang wordt er op diverse podia gespeeld dat het een lieve lust is. De mix van comedy, pop, blues, rock en schlager trekt meer dan 600.000 bezoekers van heinde en verre, die genieten van de concerten en de gezellige sfeer.
  • Morgenland Festival | 29 augustus t/m 6 september
    Het Morgenland Festival geldt als belangrijkste forum voor Oriëntaalse muziek in Europa. De optredens in en om Osnabrück die in samenwerking met NDR en WDR worden georganiseerd, kunnen ook dit jaar weer rekenen op een enthousiast publiek. Tijdens het 10-jarig jubileum van ons festival in 2014 ligt de focus op Centraal-Azië en de cultuur van de Zijderoute. Bovendien worden hoogtepunten uit de afgelopen jaren gepresenteerd.
  • De historische kerstmarkt van Osnabrück | 26 november t/m 22 december
    Elk jaar trekt de historische kerstmarkt van Osnabrück weer talrijke bezoekers uit binnen- en buitenland. Vier weken lang kan men genieten van de gezellige sfeer op deze kerstmarkt die tot de mooiste van Duitsland behoort. Bijzonder: de grootste muziekdoos ter wereld. De levensgrote figuren draaien op de melodie van 25 verschillende kerstliederen.

Dit artikel maakt deel uit van de special Het Geheim over de Grens

“Mede mogelijk gemaakt door: www.deutschland-nederland.eu”

Sharing is caring!