Shadow

Grafschaft Bentheim: de meest fietsvriendelijke streek van Nedersaksen

Geheim:grafschaft Bentheim_kleinHet is de Grafschaft Bentheim als eerste streek in Nedersaksen gelukt de titel ‘meest fietsvriendelijke streek van Nedersaksen’ te prolongeren. Geen wonder dus dat fietsers hier met een interessant serviceaanbod in de watten worden gelegd. Meer dan 1.200 km uitstekende fietspaden, talrijke fietsvriendelijke accommodaties en restaurants, alsmede de fietsbus die vermoeide fietsers én hun fiets meeneemt zorgen voor een ontspannen fietsbelevenis. Op verschillende plaatsen zijn e-bikes te huur en kunnen accu´s gratis worden opgeladen. Ontdek de charmante streek op de 220 km lange fietsroute Grafschafter Fietsentour of op een van de 25 dagtochten. Meer over fietsen in Grafschaft Bentheim.

Actie voor het hele gezin

Maar liefst 13 nieuwe attracties zijn vorig jaar in de Grafschaft Bentheim geopend. Het gaat in deze streek niet om nog groter, sneller of hoger, maar om dingen zelf ontdekken en doen. Bijvoorbeeld in de waterburcht op het strand van de Quendorfer See, in de waterspeeltuinen met piratenschip in Uelsen of op het pirateneiland in het Badepark Bentheim. Met de beide zelfbedieningsvoetveren over de Dinkel en de Vechte kunnen fietsers én wandelaars hun actieradius behoorlijk uitbreiden. Verrassende uitstapjes naar de buren: dat beloven de 6 ‘Grenzerlebnisstationen’. Ontdek de snelle glijbaan die begint in Nordhorn en eindigt in Nederland, de klimtuin vol schommelende loopbruggen met uitzicht op het buitenland of de Duitse ‘afluisterplek’ om als vrijetijdsspion ‘typisch Hollandse geluiden’ op te vangen!

Een greep uit de evenementen in 2014 in de Grafschaft Bentheim:

  • ‘Grafschafter Anfietsen’ | 6 april
    Officieel startschot van het fietsseizoen in de Grafschaft Bentheim. Veel vrolijke activiteiten, muziek, een hapje en drankje en fietstochten.
  • Stadsfeesten in Nordhorn | 26 en 27 april
  • In het weekend van 26 en 27 april staat Nordhorn op zijn kop. Tijdens Holschenmarkt staat het stadje aan de Vechte helemaal in het teken van ambachten, klederdracht, volksdans en gezellige muziek.Het laatste weekend van september (27 en 28 september) vindt de Nordhorner Oktober plaats. Een echt volksfeest voor jong en oud. Overdag treden fanfares op en tonen dansscholen hun kunnen. Vanaf de namiddag tot in de late uurtjes zorgen livebands op verschillende plekken in de stad voor een uitgelaten stemming.
  • Lampionfeest in het kuurpark van Bad Bentheim | 16 augustus
    Als de avond valt in het kuurpark van Bad Bentheim worden duizend fakkels en lichtjes ontstoken en wordt het park ondergedompeld in een feeërieke sfeer. Verlichte modelboten op de vijver trekken de aandacht van jong en oud. Terwijl de ouders genieten van show, dans en muziek, kunnen de kinderen zich amuseren in het springkasteel. Een spectaculair vuurwerk vormt de apotheose van het feest.

Dit artikel maakt deel uit van de special Het Geheim over de Grens

“Mede mogelijk gemaakt door: www.deutschland-nederland.eu”

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!