Shadow

Geheim over de grens

GeheimoverdegrensOranjerouteGeheim over de grens, een slogan die ook na 11 jaar nog steeds nieuwsgierig maakt, omdat er elk jaar weer nieuwe geheimen te ontdekken zijn. Achter Geheim over de grens gaan de Grafschaft Bentheim, het Münsterland, het Osnabrücker Land en, sinds vorig jaar, ook het Emsland schuil. Het Grensoverschrijdend Projectbureau voor Toerisme van de EUREGIO in Gronau coördineert de samenwerking tussen de regio’s. De actuele trend om vanwege de crisis niet al te ver van huis op vakantie te gaan, speelt Geheim over de grens in de kaart. Het aantal bezoekers en overnachtingsgasten in de grensregio groeit gestaag en Nederland is en blijft de belangrijkste markt voor de grensstreek.

De doelstelling van Geheim over de grens is de promotie van de Duitse grensregio in Nederland. Naast het samenstellen en publiceren van informatiemateriaal in thematische brochures en op de website www.geheimoverdegrens.nl vormen het versturen van persberichten, het organiseren van persreizen en deelname aan beurzen (Vakantiebeurs, Fiets- en Wandelbeurs, 50 Plus Beurs) de belangrijkste activiteiten.

In samenwerking met de Duitse toeristische organisaties zijn verschillende thematische brochures ontwikkeld die een goed beeld geven van de mogelijkheden aan de andere kant van de grens. De imagebrochure Geheim over de grens. Ontdekkingsreizen in het Duitse grensgebied bevat naast talrijke tips voor een actieve vakantie, ook ideeën voor leuke uitstapjes. Er is aan iedereen gedacht: cultuurliefhebbers, ondernemende gezinnen, levensgenieters en lekkerbekken.

Actief over de grens. Fietsen en Wandelen in het Duitse grensgebied bevat, zoals de naam al zegt, de mooiste fiets- en wandelroutes, incl. bijpassende arrangementen. Bijvoorbeeld de 100 Schlösser-Route langs de mooiste kastelen van het Münsterland, de grensoverschrijdende United Countries Tour die de oude smokkelpaden en de ontginning van de veengebieden als thema heeft, of de kleurrijke GartenTraum-Tour langs groene paradijzen in het Osnabrücker Land.

Voor kampeerliefhebbers is er de brochure Kamperen in het Duitse grensgebied. De mooiste campings en een lijst met alle camperplaatsen maken de planning van een paar dagen ontspannen in de natuur nog gemakkelijker. Het aanbod is gevarieerd: van minicampings in de boomgaard bij een boerderij tot een comfortabele 5-sterrencamping aan een meer.

Meer toeristische informatie: www.geheimoverdegrens.nl
Bekijk de special ‘Geheim over de Grens’

“Mede mogelijk gemaakt door: www.deutschland-nederland.eu”

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!