Shadow

Ontdek de nieuwe Geheimen van over de grens op de Vakantiebeurs

Ook dit jaar zijn de Grafschaft Bentheim, het Münsterland, het Osnabrücker Land, het Emsland en het Tecklenburger Land, samen met de stad Münster en de luchthaven Münster-Osnabrück aanwezig op de Vakantiebeurs, die van 13 t/m 17 januari in de Jaarbeurs in Utrecht plaatsvindt. Een ruim aanbod van gratis brochures is op de stand in hal 9 (stand ;9.C034) verkrijgbaar.

Uitstekende wandelmogelijkheden

Net nieuw is de ‘Grafschafter Spurensuche’, een netwerk van wandelpaden door de Grafschaft Bentheim. Naast de 70 km lange hoofdroute zijn er 15 dagtochten.
Het Tecklenburger Land ligt aan uitlopers van het Teutoburger Wald in het noordelijke Münsterland. De charmante, heuvelachtige regio scoort met kwalitatief uitstekende wandelroutes, zoals de Teutoschleifen.

Münster & Münsterland: perfect voor álle fietsers

Het Münsterland is erg populair voor wielertochten. De routes van vorige edities van de jaarlijkse wielerevenementen, de RennFietsen Tour Münsterland en de Sparkassen Münsterland Giro, zijn ook opgenomen in de ‘Tourenplaner Münsterland’ en kunnen dus worden nagefietst. Münster is de fietshoofdstad van Duitsland. Rondom het historische centrum is zelfs een rondweg voor fietsers en wandelaars aangelegd en in de binnenstad zijn verschillende overdekte fietsenstallingen.

Uitstapjes met kinderen

Ver weg van de grote stad avonturen beleven, dat kan net over de grens, bijvoorbeeld in het Emsland. De Emspiraten Jenny en Jack wijzen de weg naar meer dan 50 familievriendelijke attracties, accommodaties en restaurants die het keurmerk ‘Familieland Emsland’ voeren.
In Museum und Park Kalkriese in Bramsche bij Osnabrück is van 23 april t/m 3 oktober 2016 de tentoonstelling ‘Gevaar op zee – piraten in de oudheid’ te zien. Aan de hand van archeologische vondsten uit Italië wordt het verhaal van piraterij in de oudheid geschetst.

Concerten, tentoonstellingen en evenementen

Het European Media Art Festival (20 t/m 24 april)  in Osnabrïck biedt een overzicht van actuele films, video´s, installaties en performances.
Tijdens de Maiwoche (13 t/m 22 mei) wordt het hele centrum van Osnabrück omgetoverd in een groot openluchttheater.
Het Morgenland Festival (2 t/m 11 september) geldt als belangrijkste forum voor Oriëntaalse muziek in Europa.
Tijdens de ‘Schauraum’ in Münster (weekend van 1 t/m 3 september 2016) kunnen kunstliefhebbers genieten van boeiende tentoonstellingen, livemuziek en een gevarieerd culinair aanbod. Op zaterdag 2 september zijn de musea en galeries tot ´s avonds laat geopend.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!