Shadow

Vakantiebeurs 2016 heeft Noord-Engeland als gastland

“De Britse regering richt de toeristische focus op het noorden van het land en heeft een flink budget vrijgemaakt om dit gebied te promoten in Nederland. Mede daarom is Noord-Engeland op de Vakantiebeurs Gastland’’, zegt Margot Eggink, woordvoerder van Noord-Engeland en PR Manager van Visit Britain, het Brits toeristenbureau in Nederland. De Vakantiebeurs vindt plaats van woensdag 13 tot en met zondag 17 januari 2016 in de Jaarbeurs in Utrecht.

noord-engeland

“Wij zijn daar uiteraard blij mee, want het biedt ons de kans om Noord-Engeland echt groots aan het Nederlandse vakantiepubliek te presenteren. Het noorden van Engeland is een prachtige regio met waanzinnige mooie natuur en biedt een enorme diversiteit aan moderne steden, historische dorpjes en indrukwekkende landhuizen en tuinen. Toch is de bekendheid van de regio in Nederland nog niet zo groot, maar daar gaan we op de Vakantiebeurs dus verandering in brengen”, aldus Eggink.

Combinatie natuur en stad
Volgens Eggink zullen Nederlanders het er geweldig vinden, onder meer vanwege de gevarieerde natuur van vijf prachtige nationale parken waarvan The Lake District misschien wel de bekendste is. ”Die schitterende natuur leent zich perfect voor memorabele wandel- en fietstochten en andere outdoor activiteiten. Maar wij verwachten dat vooral de combinatie van de natuur en stad de Nederlandse vakantieganger zal verrassen. Trendy steden als Liverpool, Manchester en Newcastle hebben geen last meer van het grauwe imago van de industriële revolutie dat ooit aan de noordelijke steden kleefde.

Newcastle bijvoorbeeld heeft de laatste jaren een ware metamorfose ondergaan en is een bruisende moderne stad geworden, net als Liverpool trouwens. Als je daar bent, vergeet dan zeker niet om een bezoek te brengen aan de Cavern Club waar The Beatles in hun beginjaren huisband waren. Overigens zijn The Fab Four in Liverpool nergens ver weg : zelfs het internationale vliegveld heet John Lennon Airport!’’

Levendige verhalen
Never a dull moment dus in de karakteristieke Britse countryside waar het ene landhuis naast het volgende kasteel staat en waar authentieke plaatsjes te vinden zijn waar de tijd soms stil heeft gestaan. Ga hier bijvoorbeeld mee in de geschiedenis van King Arthur en de gelijknamige film waarin hij een Romeins gezin uit handen van bloeddorstige Saxen redt en zich daarvoor achter Hadrian’s Wall begeeft: de beroemde Romeinse grensmuur uit het begin van de jaartelling, tegenwoordig natuurlijk een niet te missen toeristische bezienswaardigheid in het noorden van Engeland.

Goed bereikbaar
“Waar veel mensen bovendien niet bij stilstaan, is dat de regio goed bereikbaar is vanuit Nederland, zeker met de boot voor mensen die met de eigen auto op vakantie willen. En anders kun je natuurlijk ook met het vliegtuig om zo stad en land te combineren. Het wemelt in het gebied van goede kampeerfaciliteiten, zeer geschikt voor de vele Nederlanders die met caravan of tent op ontdekkingsreis gaan, maar ook self-catering accommodaties en sfeervolle kleinschalige hotels zijn in overvloed aanwezig.’’

Vakantiebeurs 2016
De 46ste editie van de Vakantiebeurs wordt gehouden van woensdag 13 tot en met zondag 17 januari 2016. Onder het motto ‘Je zou zweren dat je er al was’ kan iedere bezoeker zich onderdompelen in de sfeer van een favoriete vakantiebestemming. ‘Gastland’ is Noord-Engeland dat vakantiegangers verrast met de gevarieerde natuur en trendy steden.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief!

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!