Shadow

Nieuw kaartmateriaal voor de Vechtdalroute

Vechtdal opmaak.indd

Een unieke combinatie van kunst en natuur: dat is de Vechtdalroute. De Overijsselse Vecht ontspringt in het Duitse Darfeld. Op zijn weg van het Münsterland naar de IJssel bij Zwolle meandert de rivier ook nog door de Grafschaft Bentheim. De 225 km lange Vechtdalroute heeft veel meer te bieden dan de prachtige rivier de Vecht alleen. Bestel gratis de nieuwe flyer of de fietskaart met een schaal van 1:50.000 en ga deze zomer op ontdekkingsreis in het Nederlands-Duitse grensgebied.

Uiterwaarden, dijken en kunst

De Vechtdalroute loopt veelal over dijken met een weids uitzicht over de uiterwaarden en de rivier. Tussen Zwolle en het Duitse Ohne volgt de kunstwegenroute grotendeels hetzelfde traject. Meer dan 80 kunstwerken van hedendaagse, internationaal gerenommeerde kunstenaars bevinden zich vrij toegankelijk her in der in het landschap. Op de fietskaart zijn naast deze kunstwerken ook bezienswaardigheden, accommodaties en campings aangegeven.

Werken aan kwaliteit

bordjes-vechtetalroute-kunstwegen-kleinDe afgelopen maanden is er hard gewerkt om de kwaliteit van de route zodanig te verbeteren dat ze in aanmerking komt voor het keurmerk ‘ADFC-Qualitätsroute‘ van de Duitse Fietsersbond. Alleen fietsroutes die voldoen aan een aantal strenge kwaliteitscriteria met betrekking tot attractiviteit en veiligheid mogen dit keurmerk voeren. Bovendien moeten langs de route naast voldoende fietsvriendelijke accommodaties ook goede aansluitingen op het openbaar vervoer beschikbaar zijn. Naar verwachting krijgt de Vechtdalroute in juni 2015 dit certificaat.

Een greep uit de talrijke evenementen langs de route

Fietsdriedaagse ‘Fietsen ohne Grenzen’

Dit jaar vindt al voor de tiende keer het driedaagse fietsevenement ‘Fietsen ohne Grenzen’ in Coevorden (NL) en Emlichheim (D) plaats. In het jubileumjaar zijn er talrijke feestelijke activiteiten. De brochure ‘Kunst, cultuur en genieten’ staat boordevol tips om van een fietstocht tijdens de driedaagse ook een culinaire ontdekkingstocht te maken, waarbij u kunt genieten van overheerlijke streekproducten. Donderdag 14 t/m zaterdag 16 mei.

Fietsival Leppel

Nordhorn_Kloster_Frenswegen_kleinLeppel is een unieke beleef-fietsroute in de grensstreek tussen Tubbergen (NL) en Uelsen (D). Het Fietsival is een mix van fietsen, muziek, theater, lekker eten en lokaal vakmanschap. Als je de 15 km lange Leppelroute volgt kom je langs drie kleine festivals: bij de Molen van Frans, bij de voormalige grens en bij de Bronzezeithof. Zet je fiets neer en geniet van muziek en theater onder het genot van een hapje en drankje. Het Leppel Fietsival is grensoverschrijdend en brengt het bijzondere van de grensstreek op ludieke wijze onder de aandacht. Weekend van 20 en 21 juni.

Ballonfestival in Hardenberg

Zo´n 35 luchtballonnen stijgen tijdens het festival elke avond op aan de oevers van de Vecht. De ambiance wordt extra feestelijk door de livemuziek. Het hoogtepunt van het festival is op zaterdag met de drakenbootrace, een speciaal feest voor vrienden met een handicap en het kinderdorp. Het ballonfestival wordt op zaterdagavond feestelijk afgesloten met de spectaculaire ‘nightglow’. Donderdag 25 t/m zaterdag 27 juni.

Bestellen

De grensoverschrijdende Vechtdalroute is een gemeenschappelijk project van Vechtdal Marketing, Grafschaft Bentheim Tourismus e.V. en Münsterland e.V. in samenwerking met het Grensoverschrijdend projectbureau voor toerisme van de EUREGIO in Gronau, project grensbelevenis. De flyer (gratis) en de kaart (€ 4,50) kunnen besteld worden op grensbelevenis.nl/shop en zijn ook beschikbaar bij alle VVV´s in de regio.

 

Meer informatie: vechtdalroute.nl

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!