Meer inkomend toerisme naar Duitsland

Geplaatst door Redactie op 6 mei 2015 om 15:58 in de categorie Bestemmingen

screenshotduitslandTot eind februari 2015 telde het Statische Bundesamt, het Duitse bureau voor de statistiek, in totaal 8,95 miljoen overnachtingen uit het buitenland in accommodaties met 10 of meer bedden. Dat zijn 522.000 overnachtingen meer dan in dezelfde periode van het vorige jaar en komt overeen met een stijging van in totaal 6,2%.

Petra Hedorfer, voorzitter van de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT), verklaart: “In de eerste beide maanden sluiten wij naadloos aan bij het succesverhaal van vorig jaar. 2014 konden wij door een groei van 5,1% afsluiten met 75,6 miljoen overnachtingen van buitenlanders, het vijfde record op rij. Tegelijkertijd hebben we een solide basis voor het lopende jaar gelegd. De Wereldtoerismeorganisatie UNWTO heeft een groei van het wereldwijde toerisme van 3 tot 4% voorspeld. Daarin willen wij weer bovengemiddeld participeren.”
Bijna alle Europese top 10-markten voor het Duitse incoming toerisme laten eind februari betere cijfers zien dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook Zwitserland (plus 11,8%), Italië (plus 10,5%) en België (plus 24,4%) presteren boven het gemiddelde. Beduidend minder gaat het alleen met het incoming toerisme vanuit Rusland, dat echter vanwege de sterke stijgingen in de afgelopen jaren toch nog in de top 10 staat.

Nederlandse wintersporter kiest voor Duitsland

Vanuit Nederland wordt een sterk signaal gegeven. De belangrijkste markt voor het toerisme naar Duitsland is goed voor een toename van 11,6%. Deze sterke stijging lijkt vooral te danken aan de wintermaanden, waarin veel Nederlanders voor een wintervakantie in Duitsland hebben gekozen. Het Duits Verkeersbureau positioneert Duitsland al drie jaar op succesvolle wijze als wintersportbestemming. “De meer dan twintig Duitse wintersportgebieden zijn relatief dichtbij en betaalbaar. Dat spreekt veel Nederlanders aan”, verklaart Michaela Klare, directeur van het Duits Verkeersbureau.

Ook met de andere campagnes van 2015 wijst het Duits Verkeersbureau op de vele toeristische mogelijkheden van Duitsland. Dit jaar richt de aandacht zich onder meer op gezinsvakanties, stedentrips en de vele vakantieroutes in Duitsland – bijvoorbeeld de sprookjesroute en de Alpenroute.

Met de trein naar Duitsland

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.