Shadow

Nederlandse Kampeerauto Club groeit naar 30.000 leden

camper
© NKC

Campers zijn hot. Dit is goed merkbaar bij de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) want onlangs werd het dertigduizendste lid verwelkomd. Bovendien maakt de NKC ook digitaal een stormachtige ontwikkeling door met een nieuwe app en een nieuwe site.

De NKC is de grootste camperclub van Europa. Sinds 2009 is het ledenbestand met maar liefst 72 procent toegenomen. Eerder dit jaar werd al bekend dat het aantal campers in Nederland de laatste vijf jaar met ruim veertig procent is toegenomen.

Camperen voor jong en oud

Uit onderzoek is gebleken dat relatief veel gezinnen en werkenden het afgelopen jaar lid zijn geworden van de NKC. Dat is een in het oog springende trendbreuk. Jarenlang had het camperen een imago van vijftigplus-bezigheid. Opvallend is dat de nieuwkomers vaker eerst een camper huren voordat zij er een kopen. Dat camperen steeds populairder wordt, uit zich ook in het groeiende ledenbestand van de NKC. Inmiddels hebben zich 30 duizend camperaars verbonden aan de NKC; dat is 40 procent van het totale aantal camperaars in Nederland.

Tablet mee in de camper

Camperaars maken steeds vaker gebruik van het internet, ook op reis. Alsmaar meer NKC-leden bezitten een smartphone of een tablet, fors meer zelfs dan het landelijk gemiddelde in dezelfde leeftijdscategorie. Deze apparaten gaan uiteraard mee op camperreis. De tablet met 64 procent, de smartphone met 62 procent en de laptop met 61 procent van de leden. De tablet heeft de laptop in deze doelgroep dus ingehaald.

De NKC speelt in op deze trends met de ontwikkeling van de NKC Magazine-app en een nieuwe website. De app en de website inspireren, informeren en bieden de mogelijkheid te delen. In 2013 lanceerde de NKC al de Campercontact-app die inmiddels 52.000 keer is gedownload. Deze app biedt zowel online als offline informatie over meer dan 16 duizend overnachtinglocaties voor campers in 38 landen. De nieuwe NKC-Magazine app is vanaf 28 februari te downloaden bij Google Play en de App Store. De nieuwe website wordt gelanceerd op 1 april.

Voor meer informatie zie www.nkc.nl

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!