Shadow

Dit zijn de voordelen van een matras op maat laten maken voor je camper, caravan of vouwwagen

Nederland is een echt kampeerland. Toch zijn er ook mensen die niet van kamperen houden. ‘Kamperen is kramperen’ hoor je dan als reden. Zij houden meer van het comfort van hun eigen bed of een goed hotelbed. Maar met een matras op maat kun je in je caravan, camper vouwwagen of boot net zo lekker slapen als thuis.

Ook voor je omgebouwde camperbusje, een vouwwagen, caravan of camper kun je een matras op maat laten maken. © Stefan Schaffner via Pixabay
Ook voor je omgebouwde camperbusje, een vouwwagen, caravan of camper kun je een matras op maat laten maken. © Stefan Schaffner via Pixabay

Er zitten verschillende voordelen aan het op maat laten maken van een matras. Een van deze voordelen is uiteraard dat je zelf de exacte afmetingen van het matras kunt bepalen. Het op maat laten maken van een matras wordt dan ook vaak gedaan voor een matras in een vouwwagen of een matras voor in een caravan. Maar een matras op maat maken, biedt meer voordelen. Zo kun je zelf de materialen kiezen die voor het matras worden gebruikt. Ook zit er vaak een garantie op het matras waardoor je het matras later nog kunt laten aanpassen mocht dit nodig zijn.

Een matras op maat is snel gemaakt

Wanneer iets op maat moet worden gemaakt denken mensen al snel dat je hier lang op moet wachten. Een van de voordelen van een Seminautic matras op maat is echter juist dat deze snel zijn gemaakt. Als je een matras hebt gekozen en alle details zijn besproken, kun je het matras dezelfde dag nog gebruiken. Een op maat gemaakt matras is gemakkelijk in een caravan of camper te plaatsen. Vaak is het zelfs zo dat een op maat gemaakt matras gratis voor je in de caravan of camper wordt geplaatst. Eenmaal in de caravan of camper kan het matras direct worden gebruikt.

De keuze voor een één- of tweedelig matras

Een op maat gemaakt matras kan uit één maar ook uit twee delen bestaan. Wanneer je een op maat gemaakt matras op maat laat maken kun je hier zelf een keuze in maken. Beide matrassen zullen zowel voor- al nadelen hebben. Welk matras je kiest is dan ook een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Een matras bestaande uit twee delen kan vooral voor partners een goede keuze zijn. Een van de grote voordelen van twee losse delen is namelijk dat je de bewegingen van je partner niet of een stuk minder zal voelen. Ook kun je op deze manier allebei een andere stevigheid van het matras kiezen. Het voordeel van één matras is dat je geen naad zult voelen wanneer je in bed ligt.

De verschillende onderdelen van een matras

Een matras bestaat uit verschillende onderdelen. Ten eerste heeft een matras een schuimlaag. De schuimlaag kan uit verschillende materialen bestaan en zorgt onder andere voor de veerkracht van een matras. Ook heeft een matras een afdeklaag. Het materiaal van deze laag is bepalend voor de stevigheid van een matras.

Om het matras zit een matrashoes, ook deze kan weer van verschillende materialen worden gemaakt. Wanneer je een matras op maat laat maken kunnen alle onderdelen van het matras worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Daarnaast kun je kiezen voor een antislip laag die ervoor zorgt dat het matras beter op zijn plek blijft liggen.

Het matras later aanpassen

Het kan lastig zijn om precies te bepalen wat voor soort matras het beste is. Het kan dan ook voorkomen dat wanneer je een matras in gebruik hebt deze toch niet zo ligt als verwacht. Als je een matras op maat hebt laten maken dan zit hier vaak een garantie op. Kom je er binnen de garantietijd toch achter dat het matras niet is wat je had verwacht dan kun je het matras nog laten aanpassen. Dit geeft je extra zekerheid dat je uiteindelijk een matras hebt dat perfect past bij jouw wensen.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.