Shadow

De 5 onmisbare tools voor je camper terwijl je op vakantie bent

Lekker met de camper op vakantie gaan wordt alleen maar leuker wanneer je er goed op voorbereid bent. Wanneer je de juiste tools bij je hebt, dan kan er niets misgaan tijdens je vakantie. Om je daarbij te helpen is dit lijstje van 5 onmisbare tools opgesteld. Neem ze direct even door zodat je optimaal op reis kan.

© Nico van Dijk

1 Een klaptafeltje en stoelen

Wanneer je met de camper op stap gaat, dan is de reis net zo belangrijk als de bestemming. In dat opzicht is het dus slim om een klein klaptafeltje bij je te hebben en een paar makkelijke stoelen. Je kunt dan op mooie plekken gewoon lekker buiten zitten.

2 Een usb-stick

Wat is er nu handig aan een usb-stick denk je misschien. Eigenlijk is dat heel simpel. Daarop zet je namelijk kopieën van al je gegevens en documenten. Wanneer je een paspoort of rijbewijs kwijtraakt, of wanneer je bestolen wordt, dan heb je toch gewoon de beschikking over je gegevens. Dit kan altijd van pas komen wanneer je ver van huis bent en onverwacht zaken moet regelen. Het is wel handig uiteraard als je dan ook je laptop bij je hebt. Uiteraard kun je ook je belangrijke gegevens opslaan in de cloud. Het nadeel daarvan is dat je er niet bij kunt als je geen wifi hebt. Zeker als je een camperreis door Amerika maakt, kun je in lege woestijnstaten als Utah en Arizona of nationale parken als Yellowstone of Grand Teton wifi-bereik wel vergeten. Aan de oostkust van Amerika heb je vaak wat beter bereik. Kijk hier voor mooie en bijzondere camperroutes door het zuiden van Amerika!

3 Een eierkoker

Het is vakantie, dus iedere ochtend opstaan met een vers gekookt ei is een must. Dat wil je natuurlijk niet moeilijker maken dan nodig is. Daarom is een eierkoker dus een handig apparaat. Zoek even goed uit wat het beste model is en zorg dat dit een standaardonderdeel van je assortiment in je huis op wielen wordt.

4 Goede GPS-navigatie

De meeste moderne campers zijn in ieder geval in bepaalde mate uitgerust met GPS-navigatie. Soms is dit zelfs een heel goede. Maar wanneer dit niet het geval is, dan is het slim om zelf een systeem aan te schaffen en te laten installeren. Zo kun je altijd de route vinden naar waar je moet zijn. Ook is het handig om bijvoorbeeld vooraf Google Maps te downloaden voor het gebied waar je heen gaat. Zo heb je ook je route bij de hand als er geen bereik is.

5 Wasmachine

Alles is tegenwoordig in draagbare vorm te krijgen. Dat geldt zelfs voor een wasmachine. Het is slim om een eigen kleine wasmachine mee te nemen tijdens je camperreis. Zo zorg je er alleen maar nog meer voor dat je daadwerkelijk helemaal vrij bent en nergens van afhankelijk bent. Dit maakt het de ideale vakantie voor jou. En wil je dat toch liever niet of heb je niet de mogelijkheid er een te kopen? Dan gebruik je toch gewoon een van de vele wasserettes. Vrijwel elke (wat grotere) camping heeft voorzieningen om je kleding te wassen.

Meer handige tips en lezen over camperreizen

Nog meer tips voor je camperreis lees je hier
Camper huren in Los Angeles en San Francisco: met een camper door Californië
Nieuwe camper wegbrengacties: voordelig met de camper op reis
De beste tips voor een campervakantie in IJsland

Boek je camper

Kijk voor camper-aanbiedingen, ook voor wegbrengacties in Amerika en Canada bij World Wide Campers, Travelhome en AmerikaPlus. Rondreizen door Amerika kun je boeken bij Van Verre.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *