Shadow

Nieuwe camper wegbrengacties 2024: Goedkope campervakantie in Amerika of Canada

Altijd al met een camper door Amerika of Canada willen reizen, maar vond je zo’n campervakantie te duur? Dan hebben wij een tip voor je: ga in het voorjaar van 2024 een nieuwe camper wegbrengen van de fabriek naar de verhuurder. Het is waarschijnlijk de goedkoopste rondreis met een camper door Amerika of Canada. Onder meer Travelhome en World Wide Campers hebben nieuwe camper wegbrengacties in 2024.

Een camper wegbrengen van de fabriek naar bijvoorbeeld Los Angeles, Denver of San Francisco
Een camper wegbrengen van de fabriek naar bijvoorbeeld Los Angeles, Denver of San Francisco © Nico van Dijk

Via World Wide Campers kun je campers boeken van onder andere Cruise America, Cruise Canada en Road Bear. Worldwidecampers heeft nu een wegbrengactie in het voorjaar van 2024 van Road Bear. Je haalt een gloednieuwe camper op bij de Road Bear-fabriek in Elkhart, Indiana en brengt die naar de westkust. De fabriek in Elkhart ligt op 2 uur rijden van Chicago. Vanuit Nederland zijn er prima vliegverbindingen met Chicago.

De campers van Road Bear moeten opgehaald worden tussen 19 februari en 8 maart 2024. Uiterlijk 27 maart 2024 moeten de campers ingeleverd zijn in Seattle, Los Angeles, San Francisco en Las Vegas. Er zijn verschillende typen campers die weggebracht moeten worden, maar je kunt niet een bepaald type vooraf reserveren.

Wat kost een camper wegbrengen tijdens een wegbrengactie?

Tijdens een wegbrengactie kun je al een camper huren vanaf 10 euro per nacht. De prijs is afhankelijk van het aantal dagen en het type camper. De prijzen bij de wegbrengactie van Road Bear in 2024 zijn als volgt opgebouwd:

  • 7 nachten á € 10 per nacht
  • 8-14 nachten á € 54 per nacht
  • 15-21 nachten á € 98 per nacht
  • 22-28 nachten á € 119 per nacht

Als je dus in 18 dagen een camper wegbrengt, betaal je (7 x €10) + (7 x €54) + (4 x €98) = €840. Deze prijzen zijn exclusief belasting. Bekijk alle voorwaarden en de volledige aanbieding van deze wegbrengactie.

Een camper wegbrengen in 8 tot 28 dagen

Wil je meer tijd om onderweg van je camper te genieten? Ga dan in 8 tot 28 dagen een camper wegbrengen. Dan betaal je een paar honderd euro tot nog geen 3000 euro, nog steeds geen geld voor zo’n reis.

Hou er rekening mee dat je altijd eerst een hotelovernachting geboekt moet hebben, voordat je de camper kunt ophalen. Je mag als Europeaan niet met een jetlag meteen achter het stuur van een camper kruipen. De transfer van het Edward Hotel in Chicago naar de Roadbearfabriek kost 60 euro per persoon.

Bekijk nu deze en andere camper wegbrengacties van WorldWideCampers en ga zelf een camper wegbrengen.

Nieuwe camper testen tijdens wegbrengactie

Travelhome biedt twee soorten wegbrengacties aan: de test drive en de relocation. Bij de test drive wegbrengactie breng je een camper die nieuw in het assortiment van een verhuurder is, vanaf een popup-locatie naar de eindbestemming. Deze campers zijn helemaal klaar voor gebruik, maar nog niet door het verhuurbedrijf getest voordat ze in de verhuur gaan. Jij bent als het ware de eerste huurder en moet de kinderziektes er uit halen. Deze testcampers zijn geschikt voor het aantal passagiers dat je vooraf hebt opgegeven, maar je kunt bij deze camper wegbrengactie niet een bepaald type uitkiezen.

In het voorjaar van 2024 biedt ook Travelhome wegbrengacties van campers, Ook hierbij gaat het om gloednieuwe campers die vanaf de fabriek van Road Bear naar Las Vegas, Seattle, San Francisco en Los Angeles gebracht moeten worden. Deze wegbrengactie beging zondag 18 februari 2024.

Bekijk de wegbrengacties van Travelhome en vergelijk de prijzen met de camper wegbrengacties van WorldWideCampers

Omdat deze wegbrengacties in het vroege voorjaar plaatsvinden, moet je er wel rekening mee houden dat het onderweg koud kan zijn. In de Rocky Mountains ligt nog volop sneeuw en veel RV-campings zijn nog niet open. Desondanks is een wegbrengactie een geweldige ervaring waarbij je op een relatief goedkope manier door Amerika kunt reizen. We hebben nog geen wegbrengacties voor Canada in 2024 gezien.

Camper relocation wegbrengactie

De tweede soort wegbrengacties zijn de zogeheten relocation-acties. Daarbij moeten campers vanaf de ene verhuurlocatie naar de verhuurstations elders in Amerika of Canada gebracht worden. Dit zijn meestal campers die gebruikt zijn, en bijvoorbeeld voor een one-way van Las Vegas naar Denver zijn gereden. Die moeten nu weer teruggebracht worden naar het oorspronkelijke verhuurstation. Het kan ook om wat oudere campers die uit de verhuur gaan en ergens anders naartoe gebracht moeten worden. Voor deze relocation-wegbrengacties hebben we nog geen aanbiedingen voor 2024 gezien.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

2.8/5 - (33 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *