Shadow

Nieuwe camper wegbrengacties 2023: Goedkope campervakantie in Amerika of Canada

Altijd al met een camper door Amerika of Canada willen reizen, maar vond je zo’n campervakantie te duur? Dan hebben wij een tip voor je: ga in het voorjaar van 2023 een nieuwe camper wegbrengen van de fabriek naar de verhuurder. Het is waarschijnlijk de goedkoopste roadtrip met een camper door Amerika of Canada. Onder meer Travelhome en World Wide Campers hebben nieuwe camper wegbrengacties voor april en mei 2023.

Een camper wegbrengen van de fabriek naar bijvoorbeeld Los Angeles, Denver of San Francisco
Een camper wegbrengen van de fabriek naar bijvoorbeeld Los Angeles, Denver of San Francisco © Nico van Dijk

Via World Wide Campers kun je campers boeken van onder andere Cruise America, Cruise Canada en Road Bear. Worldwidecampers heeft nu een wegbrengactie van Road Bear en El Monte. Je haalt een gloednieuwe camper op bij de Road Bear-fabriek in Elkhart, Indiana. Dat ligt op 2 uur rijden van Chicago. Vanuit Nederland zijn er prima vliegverbindingen met Chicago.

De El Monte-campers moeten uiterlijk 5 april worden ingeleverd in San Francisco. De campers van Road Bear moeten eveneens uiterlijk 5 april 2023 zijn ingeleverd, maar dan in Seattle, Denver, Los Angeles, San Francisco en Las Vegas. Er zijn verschillende typen campers die weggebracht moeten worden, maar je kunt niet een bepaald type vooraf reserveren. Afhankelijk van het aantal reisdagen kost deze wegbrengactie ongeveer een tientje per nacht, inclusief een flink pakket aan mijlen.

Een camper wegbrengen in 8 tot 28 dagen

Wil je meer tijd om onderweg van je camper te genieten? Ga dan in 8 tot 28 dagen een camper wegbrengen. Dan betaal je een paar honderd euro tot nog geen 3000 euro, nog steeds geen geld voor zo’n reis.

Hou er rekening mee dat je altijd eerst een hotelovernachting geboekt moet hebben, voordat je de camper kunt ophalen. Je mag als Europeaan niet met een jetlag meteen achter het stuur van een camper kruipen. De transfer van het Edward Hotel in Chicago naar de Roadbearfabriek kost 60 euro per persoon.

Bekijk nu deze en andere camper wegbrengacties van WorldWideCampers en ga zelf een camper wegbrengen.

Camper wegbrengactie in Canada

Wil je liever met een camper door Canada trekken? Dan heeft Travelhome een paar interessante camper wegbrengacties. Zo kun je onder meer inschrijven op een wegbrengactie van Toronto naar Halifax. Deze trip mag maximaal 17 dagen duren. Ook is er een speciale one-way van Toronto naar Montreal, eveneens in 17 dagen. En de derde mogelijkheid si een camper wegbrengen van Vancouver of Calgary naar Edmonton.

Bekijk de wegbrengacties van Travelhome.

Nieuwe camper testen tijdens wegbrengactie

Travelhome biedt twee soorten wegbrengacties aan: de test drive en de relocation. Bij de test drive wegbrengactie breng je een camper die nieuw in het assortiment van een verhuurder is, vanaf een popup-locatie naar de eindbestemming. Deze campers zijn helemaal klaar voor gebruik, maar nog niet door het verhuurbedrijf getest voordat ze in de verhuur gaan. Jij bent als het ware de eerste huurder en moet de kinderziektes er uit halen. Deze testcampers zijn geschikt voor het aantal passagiers dat je vooraf hebt opgegeven, maar je kunt bij deze camper wegbrengactie niet een bepaald type uitkiezen.

Camper relocation wegbrengactie

De tweede soort wegbrengacties zijn de zogeheten relocation-acties. Daarbij moeten campers vanaf de ene verhuurlocatie naar de verhuurstations elders in Amerika of Canada gebracht worden. Dit zijn meestal campers die gebruikt zijn, en bijvoorbeeld voor een one-way van Las Vegas naar Denver zijn gereden. Die moeten nu weer teruggebracht worden naar het oorspronkelijke verhuurstation. Het kan ook om wat oudere campers die uit de verhuur gaan en ergens anders naartoe gebracht moeten worden.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

2.8/5 - (33 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Sharing is caring!