Shadow

Nederlanders ontdekken multi-generatie wintersportvakantie

SauerlandPuurCopyright BelvillaDeze winter zijn grootschalige vakantie-accommodaties populairder dan ooit. Dit concludeert online portal Casamundo.nl uit intern onderzoek. Steeds meer Nederlanders ontdekken de voordelen van het delen van een vakantiehuis met familie en vrienden. Ook opvallend is dat Duitsland een sprong maakt in boekingen naar wintersportlanden. Wintersportvakanties zijn erg populair onder Nederlandse consumenten. In vergelijking met andere markten zoals Frankrijk, Duitsland en België, verblijven Nederlandse klanten langer op wintersportbestemmingen.

Overdag gaat iedereen veelal zijn eigen weg tijdens de wintersportvakantie. Hierdoor is het des te gezelliger om de avonden samen door te brengen. Dit gebeurt niet alleen met het eigen gezin, maar ook steeds vaker met familie of vrienden. Voor een groot aantal wintersportbestemmingen zijn accommodaties voor meerdere gezinnen en multi-generaties dan ook het meest geboekt.
Casamundo CEO Thorsten Kerwin vertelt: “Meer dan bij onze andere landen-portals, zien wij op de Nederlandse markt een sterke toename in boekingen voor grootschalige vakantiehuizen. Natuurlijk is hier een financiële verklaring voor, want veelal zijn de accommodatie-kosten lager wanneer je samen een vakantiehuis deelt. Maar ook wordt er steeds meer waarde gehecht aan het delen van unieke ervaringen, zoals de eerste afdalingen van een (klein)zoon of dochter.”

Ook verschuiving in wintersportlanden
Naast het type accommodatie, ziet Casamundo ook een verschuiving in wintersportbestemmingen. Oostenrijk blijft favoriet, nu op de voet gevolgd door Duitsland. Zwitserland staat op de derde plaats van meest populaire winter bestemmingen onder Nederlandse boekers, maar opvallend is ook de stijging van Frankrijk van de vijfde naar de vierde positie. Spanje zakt terug van een derde naar de laatste plaats in de top 5.

Sharing is caring!