Toerisme in Servië ontwikkelt zich in snel tempo

Geplaatst door Redactie op 7 januari 2014 om 15:16 in de categorie Bestemmingen

ServieHet toerisme in Servië blijft zich verder ontwikkelen. Recent hebben weer verschillende nieuwe hotels hun deuren geopend of zullen hun deuren in de komende maanden openen. Er is een nieuwe nationale luchtvaartmaatschappij gelanceerd en de luchthaven van Belgrado heeft belangrijke renovaties ondergaan. De steden Belgrado en Novi Sad hebben interessante nieuwtjes voor stedentrippers. Ook zijn er nieuwe campings geopend in een aantal bijzondere natuurgebieden.

Nieuwe hotels

De Falkensteiner Groep investeert nog eens 30 miljoen euro in de verdere ontwikkeling van het Stara Planina resort, een nieuw ski resort in het zuidoosten van Servië, dat zich tevens uitstekend leent voor aktieve vakanties in de zomer. Falkensteiner is van plan om 6 nieuwe hotels in appartementenstijl te bouwen met een totale capaciteit van 1000 bedden. Falkensteiner beheert reeds het Stara Planina hotel in het bergresort, en opende recent zijn eerste hotel in Belgrado.

Ook Crown plaza opende onlangs zijn eerste hotel in Belgrado en naar verwachting volgt in mei 2014 het Radisson Blue.

Nieuwe luchtvaartmaatschappij en omvangrijke renovatie van Belgrado Airport 

De nationale luchtvaartmaatschappij JAT Airways heeft zijn krachten gebundeld met Etihad Airways, hetgeen een complete re-branding van de airline betekent, met nieuwe vliegtuigen en talrijke nieuwe routes. De nationale airline gaat verder onder de naam “Air Serbia” en zal operationeel aangestuurd worden door Etihad Airways.
De luchthaven van Belgrado zal de komende jaren verder gerenoveerd worden. Terminal 2 heeft reeds belangrijke renovaties ondergaan en terminal 1, welke vooral gebruikt wordt door charters en low cost airlines, zal de komende jaren flink aangepakt worden. Met deze renovatie is een bedrag gemoeid van 40 miljoen euro en de luchthaven speelt hiermee in op het snel groeiende aantal passagiers.

Stedentrips Belgrado en Novi Sad

De steden Belgrado en Novi Sad zetten actief in op de verbetering van hun aanbod als stedentripbestemming. Beide steden hebben recent city cards voor toeristen geïntroduceerd, welke de bezoeker korting geven op verschillende bezienswaardigheden en attracties zoals museums, theaters, kunstgalerieen, stadrondritten, winkels, restaurants en clubs. Bovendien zijn tickets voor het openbaar vervoer en een lokale simkaart voor de telefoon inbegrepen.

Beide steden hebben de gratis mobiele apps gelanceerd – “Belgrade Talking” en “Novi Sad Talking” – met interessante informatie over de belangrijkste bezienswaardigheden en attracties.

Kamperen en aktieve vakanties in ongerepte natuur

Eko Camp Fruska Gora is de eerste eco camping in Servië. Er is plaats voor 30 tenten en 10 plaatsen voor caravans en campers. De camping ligt vlakbij Sremski Karlovci, een pittoresk stadje in barokstijl in het hart van de Fruska Gora, ook bekend vanwege zijn wijnproductie en talrijke wijnkelders. Er zijn talrijke wandel- en fietsmogelijkheden en herbergt een 15-tal kleine middeleeuwse kloosters verscholen in een prachtige natuurlijke omgeving.
De recent geopende camping “Zlatibor” ligt vlakbij de toeristische plaats Zlatibor in het westen van Servië en biedt 50 plaatsen in een bosrijke omgeving. In de directe nabijheid bevinden zich een aantal bekende toeristische attracties van het land zoals de Uvac Canyon, Nationaal Park Tara, natuurpark Mokra Gora met de historische stoomtrein “Sargan Eight”, het openluchtmuseum Sirogojno, Kusturica’s houten dorp “Küstendorf” (Drvengrad) en de Stopica grot. In de regio West-Servië zijn recent tevens een volledig bewegwijzerd netwerk van fietsroutes en een netwerk van mini campings ontwikkeld.

Toerisme in Servië ontwikkelt zich in snel tempo
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.