Shadow

Japan nieuwe camperbestemming Travelhome

Camperreisorganisatie Travelhome biedt vanaf medio juni campervakanties aan in Japan. Ophaalplaats van de campers is de hoofdstad Tokio, dus ideaal om voor of aan het einde van je camperreis enkele dagen deze metropool te verkennen.

De huurcamper is een Toyota Camroad, automaat, met een lengte van 5 meter, bijna 3 meter hoog en biedt plaats aan maximaal 3 volwassen personen en 2 kinderen. Engelstalige GPS is aanwezig. ‘Indrukwekkende landschappen, talrijke nationale parken, intrigerende cultuur, imponerende steden en een tongstrelende keuken vormen de basis voor een unieke  camperervaring. Japan wordt de opmaat naar meer bestemmingen in het Verre Oosten,’ stelt Travelhome directeur Perry van de Wiel. Travelhome boekt desgewenst ook de vluchten naar Japan.

Groot campingaanbod

In tegenstelling tot Amerika wordt Japan niet snel geassocieerd met campings maar het land telt er momenteel zo’n 3000, waarvan 1290 zogeheten autocampings waar je met eigen tent, auto of camper welkom bent. Prijzen variëren tussen 1000 en 6000 yen (8,50 – 50 euro). Kamperen is ook bij veel Japanners zelf geliefd in de zomermaanden. Zo bieden campings in Fumoto en aan het meer van Saiko weergaloos uitzicht op Mount Fuji. De berg is met zijn 3776 meter hoogte een van de toeristische hoogtepunten van Japan.
Japan telt vele nationale parken, waarvan het Chubu Sangaku National Park een absolute aanrader is.  Deze Japanse Alpen zijn een oase van rust en wandelroutes. Een van de nationale parken in de buurt van Tokio is het Chichibu-Tama-Kai National park. Ook een bijzondere ervaring is een bezoek aan een ‘onsen’, een badgelegenheid met water verwarmd door geisers. Daarnaast zijn steden als Kuoto, Nagoya, Hiroshima en Osaka – met het prachtige Ninshinomaru kasteel – vanwege hun verscheidenheid een bezoek meer dan waard.

Praktische zaken

Het hoofdeiland Honshu heeft een oppervlakte van 230.00km², ongeveer 5x zo groot als Nederland. Afstand van Tokio naar bijvoorbeeld Kyoto is ruim 450 km en in Japan rijdt men links. Vrij kamperen is mogelijk met uitzondering van plekken waar de lokale verordeningen het verbieden. Langs grote wegen vind je ‘Michi no eki’, gratis parkeerplaatsen met toiletten. Prijs voor een liter diesel is ongeveer €0,85 (107 Yen). De Toyota Camroad verbruikt ongeveer 7 tot 9 liter op 100 km. Hoewel er self-service tankstations zijn, kun je bij het merendeel gewoon ‘Mantan’ zeggen en een personeelslid gooit je tank vol.  Vrijwel alle snelwegen in Japan zijn tolwegen, maar uiteraard kan men voor langzamere binnenweg kiezen, zeker met de camper. Tijdsverschil in de zomer is 7 uur later. Voor Japan is geen visum nodig.

Tokio

De hoofdstad Tokio is een op-en-top stedentripbestemming. Shoppen, eten, musea en de vele attracties zorgen ervoor dat je je hier geen seconde verveelt. Het Imperial Palace, de Shibuya Crossing, de Senso-ji tempel, een boottocht over de Sumida rivier, de uitkijktoren Tokyo Tower, de uitgaanswijk Shinjuku en Ginza, hét district om te winkelen, zijn enkele aanraders.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!