Shadow

Huur een caravan in Amerika

Als campervakantiespecialist biedt reisorganisatie Travelhome uiteraard een groot assortiment aan campers aan in de bestemmingen waar ze actief is. Dat gaat zeker op voor de topbestemmingen Amerika en Canada, waar de keuze uit kleine, middelgrote en grote campers enorm is. Maar omdat niet iedere vakantieganger in een supergrote camper wil rijden of toch wat meer behoefte heeft aan het maken van tochtjes zonder je hele hebben en houwen mee te nemen, hebben verschillende camperfabrikanten besloten om ook caravans te gaan produceren. De eerste die daar mee op de markt komt in Amerika is het merk Hymer, met een caravan van 5,80 meter. Deze trailer, zoals ze in Amerika worden genoemd, kan nu bij Travelhome gehuurd worden in combinatie met een gloednieuwe Jeep Wrangler Sahara als trekauto. De combinatie is vanaf juni dit jaar beschikbaar vanuit Las Vegas. De caravan biedt plaats aan twee tot drie personen en beschikt over toilet, douche, 2-pitskooktoestel, koelkast, vriezer, tv, radio, verwarming en een 17 liter verswatertank. Het meest praktische voordeel ten opzichte van een camper is natuurlijk dat men de trailer op de camping laat staan en met de Jeep gaat toeren

Twee koppels die samen op vakantie willen maar niet in één camper willen slapen, kunnen uiteraard twee kleinere campers huren. Maar willen ze liever gezamenlijk in een auto rondreizen en toch ieder apart slapen, is er nu een oplossing. De caravan kan ook gehuurd worden met een B-21 klasse minibus. Deze heeft vier zitplaatsen die ’s avonds tot een tweepersoonsbed omgebouwd wordt. Overdag rondrijden en voor de nachtrust ieder over zijn eigen privéruimte beschikken.

Ook camperfabrikanten als Winnebago, Airstream en Happier Camper leggen zich nu eveneens toe op de bouw van caravans naast campers. “De camperindustrie wil ook evolueren, innoveren en goed luisteren naar de vraag bij de toerist”, aldus Travelhome directeur Perry van de Wiel. “Dat vertaalt zich onder meer in het toepassen van veel lichtere materialen in de bouw van campers, maar ook inspelen op veranderingen in wensen van consumenten.”

Lees ook: met de camper door Amerika: 22 tips.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *