Hof van Saksen krijgt grootste indoor waterglijbaan ter wereld

Geplaatst door Redactie op 3 april 2017 om 14:34 in de categorie Attracties

Hof van Saksen indoor waterglijbaanHof van Saksen, het luxe resort van Landal GreenParks, innoveert met de bouw van drie sensationele indoor waterglijbanen. De waterglijbanen worden 18 juli 2017 geopend.

Een van die waterglijbanen is de grootste indoor waterglijbaan ter wereld. De drie glijbanen, waarvan twee bandenglijbanen, worden komend najaar in gebruik genomen.

Nieuwe waterglijbanen in Hof van Saksen

De grootste glijbaan is een vierpersoons bandenglijbaan en biedt daarmee een echte familiebeleving. De grootste indoor glijbaan ter wereld heeft een ‘trechter’ met een diameter van 19 meter. De tweede glijbaan, met een hoogte van 18,5 meter, is de hoogste bandenglijbaan in de Benelux. De derde glijbaan, de hoogste en steilste indoor speedslide in Nederland, is gericht op snelheid en zal de echte waaghalzen aanspreken. Bekroonde architect Cor Kalfsbeek ontwierp samen met K3H Architecten het nieuwe gebouw en de glijbaantoren passend bij de bestaande Havezate.

“We creëren de ultieme beleving voor onze gasten, een exclusieve ervaring die helemaal past bij Hof van Saksen”, aldus Roland Rozenbroek, algemeen manager van Hof van Saksen. “Met deze innovatie verstevigen we onze toppositie in de branche. De combinatie van deze glijbanen is uniek en zal zowel jong als oud aanspreken. Met de komst van deze bijzondere waterglijbanen bieden we ook juist de oudere kinderen een buitengewone ervaring.

Duurzame glijbanen

Bij de realisatie van de drie nieuwe indoor glijbanen zijn duurzame keuzes gemaakt in techniek en materiaalgebruik. De glijbanen zijn ontwikkeld met het oog op minimale energieverbruik. Door te kiezen voor de meest efficiënte verwarming en luchtbehandeling kan meer dan 95% van de warmte worden teruggewonnen uit de uitgeblazen lucht en ververs-water. Samen met andere energiebesparingsmogelijkheden in het zwembad en in de Havezate, is de verwachting dat het totale energiegebruik na het in gebruik nemen van de glijbanen niet toeneemt.

Boek hier een familievakantie bij Hof van Saksen.

Hof van Saksen krijgt grootste indoor waterglijbaan ter wereld
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.