Shadow

Inkomend toerisme Duitsland plust miljoen overnachtingen

Het inkomend toerisme naar Duitsland is in de eerste vier maanden van dit jaar spectaculair gegroeid. De Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) telde van januari tot april 19,2 miljoen overnachtingen. Dat zijn er 1 miljoen meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Duitsland werelderfgoed Bamberg
Tourismus & Kongress Service Regensburg Tourismus GmbH

In dat cijfer zijn accommodaties metd tien of meer bedden opgenomen, dus overnachtingen in kleine accommodaties zijn niet meegeteld. “Met een plus van 5,4 procent ligt het inkomend toerisme in de eerste vier maanden beduidend hoger dan in dezelfde periode vorig jaar”, aldus Petra Hedorfer, de bestuursvoorzitter van de DZT. “Het is bijzonder verheugend dat Nederland als belangrijkste bron voor toerisme naar Duitsland, weer groei genereert. Na de daling van 2013, die economische oorzaken had, lag het inkomend toerisme naar Duitsland tot eind april weer 1,6 procent hoger dan ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.”

Inkomend toerisme uit Oost-Europa en Azie plust sterk

Ook het toerisme uit Zwitserland (+6,4%), Oostenrijk (+6,2%), Denemarken (+8,3%) en Polen (+11,4%) groeide bovengemiddeld. Belangrijke potentiele markten op de Balkan en Oost-Europa realseerden zelfs in procenten dubbele groeicijfers. Verder groeide het toerisme uit Azie met een plus van 11,6% zeer sterk. Toeristen uit China zijn nu goed voor meer dan een half miljoen overnachtingen en naderen daarmee de Europese top-tien markten. Het toerisme uit de Golfstaten groeide procentueel het hardst met 27,4 procent, goed voor 394.000 overnachtingen.

Ook naar Duitsland? Pak de trein!

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!