Shadow

Costa Diadema wordt groot met ruimtelijke beleving

Costa DiademaDe Costa Diadema, het nieuwe vlaggenschip van Costa Cruises dat 7 november wordt gedoopt, is met 306 meter lengte en plek voor 3708 gasten met afstand het grootste schip van de Costa-vloot. Toch zal het schip niet massaal, maar juist ruimtelijk aanvoelen.

Dat zegt Bas Ruben, directeur sales en marketing Noord- en Oost-Europa tijdens een bijeenkomst met cruise-journalisten. De nieuwe cruisekolos telt onder meer zeven restaurants, vijftien bars, een 4D-bioscoop, 1100 vierkante meter winkelruimte en met 7800 vierkante meter de grootste Samsara Spa van de hele Costa-vloot. “Toch is grootte niet het belangrijkste. Ruimtelijkheid staat centraal. De ruimtes zijn verdeeld over meerdere verdiepingen en ook boven zee gecreëerd waardoor heel veel licht naar binnen komt.”

Nieuwe generatie Costa-schepen

Costa Diadema zonnedekDe nieuwe Costa-telg wordt trendsetter voor de nieuwe generatie Costa-schepen die in de nabije toekomst gebouwd moeten gaan worden. “We voeren daarover gesprekken met onze moedermaatschappij Carnival”, bevestig Ruben. Die nieuwe schepen zullen vooral groter zijn dan de huidige cruiseschepen, bevestigt Ruben desgevraagd. “Je denkt dan vaak aan massa, maar aan boord merk je dat niet zo, omdat de passagiers zich verspreiden. De schepen zijn groot, maar tegelijkertijd ook ruimtelijk en intiem.”

Die ruimtelijke sfeer wordt onder meer gecreëerd door de aanleg van een promenadedek van 500 meter lengte, die rondom het schip loopt. Bovendien kun je vanaf de promenade boven de zee hangen of relaxen in een van de zes cabana’s waar passagiers kunnen genieten van het uitzicht over zee, terwijl ze beschermd zijn tegen de wind. Lees meer details en tips waar je cruises op de Costa Diadema kunt boeken op Decruisegids.nl.

Bekijk de video van de Costa Diadema

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!