Shadow

Hotel in Europa-Park: word het viersterrenhotel, wildwest-camp-resort of camping?

Het aantal Nederlandse bezoekers van Europa-Park in het Zwarte Woud in Duitsland is in acht jaar tijd verviervoudigd. Omdat het park op zo’n 645 kilometer vanaf Utrecht ligt, zit een dagje heen en weer er niet in. Maar een of meer nachten verblijven in Europa-Park is bepaald geen straf, integendeel. Wordt het de camping, het Wildwest Camp Resort of toch een kamer in een luxe hotel in Europa-Park? Keuze genoeg!

Colosseo-hotel in Europa-Park

Europa-Park is al lang niet meer de regionale bestemming voor een dagje uit voor de Zuid- Duitsers, Fransen en Zwitsers die het in de eerste jaren na de opening in 1975 was. Het park met vijftien Europese themagebieden, honderd attracties, veertien achtbanen en 23 uur aan shows, is steeds meer een short-trip bestemming geworden.

Dat geldt niet alleen voor gewone consumenten die er eens lekker tussenuit willen, maar ook de zakelijke markt heeft Europa-Park ontdekt. In de dertig conferentieruimtes worden per jaar meer dan 1300 bedrijfsbijeenkomsten gehouden. En ook die conferentiegangers nemen graag hun partner of familie mee en knopen er een bezoekje aan het park aan vast.

Hotels in Europa-Park

Voor al die bezoekers die langer dan één dag willen blijven, staat een heel scala aan accommodaties beschikbaar. Het meest in het oog springend, en goed voor de meeste bedden, zijn de vijf themahotels die Europa-park momenteel heeft. Let op dat woord ‘momenteel’, want er is een zesde hotel in aanbouw. Dat maakt deel uit van het nieuwe Water Adventure Resort dat een paar kilometer verderop gebouwd wordt. Maar nu al is Europa-Park het grootste hotelresort van Duitsland.

Hoge kwaliteit en oog voor detail

Kwaliteit loopt als een rode draad door het hele park heen. Dat geldt voor de attracties, de schitterende aankleding van het park en dus ook voor de hotels. “Wij zorgen echt voor onze gasten”, zegt Michael Kreft von Byern, vertegenwoordiger van de Raad van Bestuur van Europa-Park. “We hebben een sterke focus en aandacht voor elk detail. We modigen onze medewerkers aan om elk moment hun best te doen. Soms laten wij Duitsers dat niet altijd zien.”

Een andere reden voor het succes is volgens Kreft von Byern de ‘value for money’ die je als gast krijgt. “We willen liever een betere ervaring en meer kwaliteit bieden dan twee euro korting geven.” En als je ziet wat je er voor krijgt, dan is een entreeprijs van 47 euro voor een volwassene inderdaad niet duur te noemen. Kinderen, gehandicapten en zestig-plussers krijgen korting. Niet voor niets is Europa-Park in 2014, 2015, 2016 en 2017 uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld.

Vier sterren superior hotels in Europa-Park

De vijf hotels in Europa-Park zijn allemaal van de vier-sterren of vier-sterren superior-klasse. Allemaal hebben ze één of meer restaurants (met bediening en/of buffet) en bars in bijpassende uitstraling. Heb je een partner die helemaal niets om achtbanen en pretparken geeft? Reken maar dat die zich uitstekend vermaakt in de zwembaden en luxe wellness-centra die bijna alle hotels in Europa-park hebben. Europa -Park verzorgt zelfs speciale wellness-weken.

Sowieso is het na een dagje attractiepark heerlijk bijkomen in de wellness of het zwembad. Of natuurlijk in een van die vele restaurants die de hotels rijk zijn. Europa-Park is zelfs het enige attractiepark ter wereld met een tweesterren-Michelin-restaurant. Bijkomend voordeel van een kamer in een van de hotels in Europa-Park is dat je als hotelgast een half uur voor de officiële openingstijd al het park in mag. Zo sta je dus altijd vooraan bij je favoriete attractie.

Hotel in Europa-Park ver tevoren boeken

Het enige probleem is dat die hotels een bezettingsgraad van 95 procent hebben en dus bijna altijd vol zitten. Dat komt mede door de 65 grote evenementen die jaarlijks in het park plaatsvinden, zoals de Miss Germany-verkiezing. Je moet een hotel in Europa-park dus ver van tevoren boeken. Dat kan onder meer bij  TUI en De Jong Intra. Eventueel kun je nog een hotel boeken in Rust zelf, waar Europa-Park gevestigd is, of in de directe omgeving. Je mist dan alleen wel de echte Europa-Park-sfeer.

Bell Rock Hotel in Europa-Park.
Bell Rock Hotel in Europa-Park. Kinderen slapen in de sloepen links op de foto.

Welk hotel in Europa-Park past bij jou?

Hotel Colosseo is met 350 kamers, waaronder 22 suites, het grootste hotel in Europa-Park. Het vier-sterren superior hotel is helemaal in Italiaanse stijl ingericht. Dankzij de tot in detail doorgevoerde styling waan je je eerder in Siena of Rome dan in Baden-Wurtemberg.

Tegenover het Colosseo, aan de andere kant van her riviertje de Elz die door het park stroomt, ligt Hotel Bell Rock. Dit 225-kamers tellende hotel is in New-England-stijl ingericht. De kamers zijn allemaal in maritieme sfeer ingericht. Heel bijzonder zijn ook de zes vuurtoren-suites.

Presidential suite in het Bell Rock Hotel in Europa-Park
Presidential suite in het Bell Rock Hotel in Europa-Park.

Aan de andere kant van het Colosseo-hotel ligt het in Spaanse sferen gebouwde vier-sterren hotel El Andaluz. Dit 192 kamers-tellende hotel ademen een mediterrane sfeer. Ook Spaans, maar dan toch heel anders, is het vier-sterren Castillo Alcazar. Veel van de 120 kamers van dit kasteelhotel in middeleeuwse sfeer, hebben een geweldig uitzicht over Europa-Park.Weer heel anders is de uitstraling van het in Portugese kloostersfeer gebouwde hotel Santa Isabel. De 66 kamers en suites zijn ondergebracht in kloostercellen, maar die zijn bepaald niet zo spartaans als vroeger. In de Sagrado-suites of de wellness op de vijfde verdieping waan je je eerder een vorst dan een monnik.

Veel minder bekend, en enigszins verstopt in de Deutsche Allee bij de hoofdingang, is het Guesthouse Circus Rolando. Verstopt achter een gele barok-gevel zitten 23 tweepersoons kamers en vier slaapkamers in circus-stijl.

Slapen in wildwest-stijl

Camp Resort in Europa-Park.
Camp Resort in Europa-Park.

Een hele andere sfeer heerst er aan de andere kant van Europa-Park waar het Camp Resort is te vinden. Je kunt hier slapen in indianentipi’s, blokhutten en huifkarren. Alle accommodaties in dit wildwest-kamp zijn voorzien van bedden met kussens en matrassen. Je hoeft dus alleen je maar je eigen slaapzak of dekbed mee te nemen. Douches en toiletten in de centrale bathhouses te vinden. De tenten (voor vier tot twaalf personen) en blokhutten (tot zestien personen) zijn voorzien van vloerverwarming.

Ontbijten en dineren kan in de Silver Lake Saloon waar ’s avonds regelmatig optredens in western-stijl plaatsvinden. Boven het kampvuur naast de blokhutten kun je ook je eigen BBQ houden. Het stookhout is gratis, voor de worstjes moet je zelf zorgen. Ook zijn er van tijd tot tijd western-shows net aan de andere kant van het camp, waar ook de receptie te vinden is.

Met de caravan of camper naar Europa-Park

Neem je liever je eigen caravan of camper mee? Dan kun je die neerzetten op de camping. De 200 plaatsen zijn voorzien van graskeien en elektriciteit. Ook campinggasten kunnen gebruik maken van het sanitair op het camp-resort.

Het camp-resort en de camping liggen vlakbij de hoofdingang met uitzicht op de Silver Star, de grootste achtbaan van Europa-Park. Als je om klokslag negen uur ’s ochtends het gegil van de eerste parkbezoekers uit de voortrazende karretjes van de Silver Sar hoort, weet je dat er weer een nieuwe dag vol attracties in Europa-Park is aangebroken

Ook leuk is om een bezoek aan Europa-Park te combineren met een vakantie in de Vogezen, de Elzas of Zwitserland. De Franse grens ligt maar tien minuten rijden verderop en met drie kwartier zit je in Straatsburg. Basel ligt een uurtje rijden naar het zuiden.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!