Shadow

Europa-Park bouwt nieuw waterpretpark met themahotel

Europa-Park Water AdventureEuropa-Park in het Zwarte Woud in Duitsland bouwt een nieuw waterpretpark. Het nieuwe ‘Wasser Erlebnis Resort’ komt op een zichtlocatie langs de A5 richting Basel te liggen. Het grondwerk is al gestart.

Door Nico van Dijk

Europa-Park, het één na best bezochte attractiepark van Europa, is nu vooral bekend om z’n vele vele achtbanen. Maar dat gaat veranderen. Op hemelsbreed zo’n twee kilometer van het bestaande park wordt aan de andere kant van het dorp Rust het Water Adventure Resort gebouwd. De constructie is inmiddels begonnen. In 2019 opent het waterpark de deuren. Met de bouw van het waterpark zegt Europa-Park-eigenaar Roland Mack in te spelen op een langgekoesterde wens van parkbezoekers.

Het nieuwe Water Adventure Resort wordt 46 hectare groot en wordt in fasen ontwikkeld. De eerste fase bestaat uit een groot waterpark en een themahotel. Dat themahotel wordt door een fjord gescheiden van het park. Het waterpark krijgt spannende waterattracties voor de hele familie, met onder meer waterglijbanen en watervallen. Verder komen er een meer, een haven en een wildwaterbaan. Over de volgende fases van het project zijn nog geen mededelingen gedaan. Met de investering, de grootste in de regio, is een ‘driecijferig miljoenenbedrag’ gemoeid. Het is daarmee de grootste investering van het familiebedrijf ooit.

Zesde themahotel voor Europa-Park

Het hotel bij het nieuwe park is het zesde themahotel van Europa-Park. Net als de andere vier-sterren-hotels van Europa-Park is dit hotel ook te boeken zonder bezoek aan het waterpark. Het hotel krijgt 1300 bedden en moet helpen de nog altijd stijgende vraag naar hotelcapaciteit bij Europa-Park op te vangen. De bezettingsgraad van de huidige hotels ligt op 95 procent. Update: de naam en het ontwerp van het nieuwe hotel zijn inmiddels bekend. Het nieuwe hotel gaat Krønåsar heten en wordt gebouwd in Noordse stijl. Boek hier een kamer in hotel Kronasar.

Er gaan bussen rijden tussen het huidige Europa-Park en het nieuwe Water Adventure Resort. Het Water Adventure Resort krijgt ook een eigen entree. Voor beide parken moet je apart entree betalen. Met een kaartje voor de waterwereld heb je dus niet automatisch toegang tot Europa-Park of vice-versa.

Ook in Europa-Park zelf zijn de nodige attracties waarbij je het niet droog houdt, zoals de walvisbootjes in het IJsland-paviljoen, de wildwaterbaan in het Scandinavië-gedeelte, de Poseidon in het Griekse deel van Europa-Park of de Tiroler boomstammenbaan in het Oostenrijk-paviljoen. En ook bij de vijf themahotels zijn zwembaden en wellness-voorzieningen. Ideaal voor wie even aan de hectiek van het attractiepark wil ontsnappen. Of voor mensen die helemaal niet van pretparken houden, maar een partner of kinderen hebben die niet uit de attracties of shows te slaan zijn.

Een tweede Europa-Park in een ander land?

Waar andere attractieparken, zoals Disney en Legoland, hun formules inmiddels geëxporteerd hebben naar andere landen dan hun thuisland, kiest Europa-Park er voor om dit niet te doen. “Er is binnen de familie Mack (de eigenaren van het park, red.) vaak over dit thema gesproken”, laat Michael Kreft von Byern, vertegenwoordiger van de Raad van Bestuur tijdens een persbijeenkomst op vragen van Reisprofs.nl weten. “Maar we hebben besloten om geen tweede park elders in Europa te openen. We vinden het beter om de focus op één locatie te houden.”

Behalve in een nieuw waterpark-resort investeert Europa-Park ook in een nieuw logistiek centrum, een nieuwe event-arena en een nieuwe attractie: Voletarium. Met die attractie, waarbij je in een soort stoeltjeslift over de landschappen van Europa zweeft, is een bedrag van 35 miljoen euro gemoeid. Het Voletarium wordt in juni 2017 geopend.

Ook naar Europa-Park? Boek je tickets en een verblijf bij onder meer TUI en De Jong Intra.

bouw Wasser Erlebnis Resort Europa-Park
Vanuit de Euro Tower in Europa-Park kun je de bouwactiviteiten voor het Wasser Erlebnis Resort al zien.
close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!