Shadow

Holland America Line’s Prinsendam verlaat vloot op 1 juli 2019

Holland America Line heeft aangekondigd dat de Prinsendam op 1 juli 2019 de vloot verlaat en overgaat naar de Duitse cruiserederij Phoenix Reisen. Nu de verkoop van het 37.893 ton zware schip dat 835 gasten vervoert, is afgerond, zal Holland America Line het schip charteren voor de cruises die gepland staan tot 1 juli 2019.

ms Prinsendam©HAL-pr

De routes van de Prinsendam worden vanaf 1 juli 2019 overgenomen door de Rotterdam, Volendam en Veendam. Holland America Line neemt contact op met reeds geboekte gasten en hun reisadviseurs om hen op andere cruises over te boeken.

Bijzonder schip

“De Prinsendam heeft met trots onze gasten gediend sinds 2002 en we delen het gevoel van genegenheid dat veel van onze trouwe cruisegasten koesteren voor dit bijzondere schip,” aldus Orlando Ashford, President van Holland America Line. “Kijkend naar de toekomst en onze focus op het brengen van programma’s en innovaties waar onze gasten om vragen, blijven we gefocust op het overtreffen van de verwachtingen van onze gasten tijdens iedere cruise en we blijven de bijzondere routes die de Prinsendam maakte, aanbieden op onze andere kleinere schepen.”

EXC-in-depth-voyages

Holland America Line wil steeds meer zogeheten ‘EXC-in-depth-voyages‘ aanbieden. Dat zijn cruises met kleinere schepen zoals de Maasdam. Met die schepen vaart Holland America Line naar unieke bestemmingen. Aan boord en aan land kunnen cruisepassagiers via speciale programma’s en excursies zo’n bestemming veel meer ervaren en beleven dan tijdens gewone cruises. Met de komst van Ashford in 2015 zijn bestemmingen bij Holland America Line belangrijker dan ooit geworden.

De Prinsendam is in 1988 gebouwd onder de naam Royal Viking Sun voor rederij Royal Viking Line. Daarna werd het schip van 1994 tot 1998 gebruikt door Cunard Line waarna het in 1999 overging naar Seabourn die het schip de Seabourn Sun noemde. In 2002 werd het schip aan de vloot van Holland America Line toegevoegd waarbij het de naam Prinsendam kreeg.

Phoenix Reisen is een Duitse reisorganisatie die ook een vloot van cruiseschepen heeft waarmee ze in 1988 onder eigen naam met cruisereizen begon. Vandaag de dag bezit het de cruiseschepen ms Amadea, ms Artania, ms Albatros en ms Deutschland. Hiernaast beschikt het bedrijf over circa 50 riviercruiseschepen.

Cruises bij Holland America Line zijn te boeken bij:

Meer informatie over de schepen van Holland America Line

Sharing is caring!

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief