Shadow

Kiel gelegd van Seven Seas Splendor

Op de Fincantieri-werf in het Italiaanse Ancona is 28 juni 2018 een belangrijke mijlpaal bereikt bij de bouw van de Seven Seas Splendor: de kiellegging. Het nieuwste schip van rederij Regent Seven Seas Cruises wordt een all-suite schip dat plaats biedt aan 750 passagiers.

De Regent Seven Seas Explorer (foto) krijgt een zusterschip: Seven Seas Splendor © Regent Seven Seas Cruises
De Regent Seven Seas Explorer (foto) krijgt een zusterschip: Seven Seas Splendor © Regent Seven Seas Cruises

Alle 375 suites op de Seven Seas Splendor krijgen een eigen balkon. De suites variëren van de 28m2 Veranda Suite tot de royale 413m2 Regent Suite. Het grootste deel van de suites bestaat uit Concierge- en Penthouse-suites.Regent Seven Seas is net als Seabourn Cruise Lines een ultraluxe cruiserederij is. Dat betekent dat de suites uiterst luxe ingericht worden. Naast een eigen spa met stoombad, een op maat gemaakte verwarmde spa op het grote privé balkon en keramisch verwarmde loungebedden, kunnen Regent Suite-passagiers ook gebruik maken van een butler service en een persoonlijke gids met chauffeur op iedere nieuwe bestemming.

Eerste cruise van de Seven Seas Splendor

De eerste cruise van de Seven Seas Splendor staat gepland voor 7 februari 2020. Maar u kunt al Europese cruises met de Seven Seas Splendor boeken vanaf 12 juli 20198. Cruises van Regent Seven Seas zijn onder meer te boeken bij Cruisewinkel en CruiseReizen.nl.

Muntceremonie Seven Seas Splendor

Trap op de Seven Seas Splendor © RSSC
Trap op de Seven Seas Splendor © RSSC

De officiële start van de bouw van de Seven Seas Splendor vond plaats in maart 2018 met het snijden van het eerste staal. De kiellegging van deze week ging gepaard met een traditionele muntceremonie. Daarbij worden drie munten in de kiel van het nieuwe schip aangebracht. Volgens oud zeemansgeloof brengen die munten de opvarenden geluk. In het geval van de Seven Seas Splendor gaat het om een Romeinse munt met zeegod Neptunus, een Spaanse Escudo uit 1700 en een speciaal gemaakte herdenkingsmunt. De Romeinse munt is een verwijzing naar de Italiaanse herkomst van de Splendor. De Spaanse munt verwijst naar de bestemming van de eerste reis van de Seven Seas Splendor in 2020: een 15-daagse trans-Atlantische reis van Barcelona naar Miami.

Na de muntceremonie werden de eerste twee van in totaal 210 bouwsegmenten van het cruiseschip op hun plek in het droogdok gezet.

Met de Seven Seas Splendor krijgt Regent Seven Seas Cruises de beschikking over een vijfde ultraluxe cruiseschip. De Splendor wordt het zusterschip van de Seven Seas Explorer, die in 2016 in de vaart genomen werd. Daarnaast biedt Regent cruises aan met de Seven Seas Mariner, de Seven Seas Voyager en de Seven Seas Navigator.

Meer nieuws over de Regent Seven Seas Cruises.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!