Shadow

Hal-schip Veendam redt onfortuinlijke piloot

Redding HAL VeendamBemanningsleden van de ms Veendam van Holland America Line hebben zondag bij Hawaii een neergestorte piloot uit zee gevist.

Piloot Louis Morton vloog met zijn eenmotorige Cirrus SR 22-vliegtuigje bij het eiland Maui toen door technische problemen het brandstofsysteem uitviel. Het vliegtuig was uitgerust met een parachute en kon daardoor niet al te hard in het water landen. De Veendam was net begonnen aan een 18-daagse cruise langs de eilanden van Hawaii en was in de buurt. Bemanningsleden van het cruiseschip pikten de drenkeling uit zee en brachten hem veilig aan boord. De Amerikaanse kustwacht filmde de crash. Bekijk de spectaculaire beelden.

Januari 2015 is een drukke maand geweest voor Holland America Line. Op 3 januari redde de Zuiderdam acht bemanningsleden van een zinkend schip in de Caraiben. Een dag later schoot de bemanning van de Zaandam zeven gestrande bemanningsleden van het Arctowski Polish Research Station op King George Island in het Antarctisch gebied te hulp.

Zelf op cruise met de Holland America Line? Bekijk cruise-aanbiedingen.

Sharing is caring!