Shadow

Het Lahntal: stad, land, rivier… charme!

Het Lahntal presenteert zich het komende seizoen met een nieuw design. De fantastische combinatie van actief bezig zijn in een rivieren- en middelgebergtelandschap, het beleven van de natuur en een reeks zeer levendige en cultuurrijke steden en dorpen komt tot uiting in het nieuwe logo en moet mensen zin geven om in het Lahntal te gaan wandelen, fietsen en kanoën.

Lahntal-Wandelen©Regionalmanagement Nordhessen GmbH

Beginnend in het Rothaargebergte bij Siegen volgt de Lahn zijn oorspronkelijke loop over 242 km door ongerepte natuur en langs cultuurhistorische bezienswaardigheden en afwisselende landschappen, tot hij bij Lahnstein in de Rijn uitmondt. Daarnaast zijn er schilderachtige oude binnensteden, tal van kastelen en burchten, imposante kerken, kloosters en kathedralen en duidelijke sporen van de Kelten en de Romeinen, die blijk geven van de eeuwenoude geschiedenis van het Lahntal.

Wandelen en fietsen

Het Lahntal heeft zich ook ontwikkeld tot een afwisselend wandelgebied. Diverse wandelroutes zijn gecertificeerd en bieden ontspannen wandelplezier in een afwisselend landschap. De Lahnwanderweg verbindt bijzondere bezienswaardigheden, culturele hoogtepunten en de kleinere en grotere plaatsen waarin gepauzeerd of overnacht kan worden met elkaar. Het dichte netwerk van wandelpaden biedt bijna ontelbaar veel wandelroutes en combinatiemogelijkheden.

Het Lahntal is ook een paradijs voor fietsers. De circa 240 kilometer lange Lahntalradweg volgt de Lahn van de bron tot de plaats waar hij in de Rijn uitmondt. Daarnaast kan er ook heerlijk worden gefietst op de Salzböderadweg, de Seenradweg van de Perfstausee naar de Aartalsee, de Lahn-Limes-Radweg, de Lahn-Eder-Radweg ten noorden van Marburg, de Otto-Uddelohde-Radweg in het Burgwald en de Weiltalradweg.

Per kano door het Lahntal

Hebben we het over het kanoën op een rivier, dan is het Lahntal de marktleider in Duitsland. Met een lengte van 160 ‘peddelbare’ kilometers behoort de Lahn tot een van de meest kanovriendelijke rivieren van het land. Om de schoonheid van de bijzondere natuur te bewaren, zijn de oevers van de Lahn grotendeels beschermd natuurgebied. Wie een kanotocht maakt, dient daarom gebruik te maken van de 27 speciaal voor kanoërs bestemde in- en uitstapplaatsen. Ook voor de pauzes zijn er specifiek aangewezen plekken. Zo blijft de natuur in het Lahntal behouden en kan tegelijkertijd het veelzijdige landschap vanaf het water worden ontdekt.

Neem voor gratis brochures en uitgebreide informatie contact op met het Lahntal Tourismus Verband e. V., Brückenstraße 2, 35576 Wetzlar, tel.: +49 (0)6441-309980, Fax: +49 (0)3212‑1239508, info@daslahntal.de, www.daslahntal.de

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!