Shadow

Fraserway biedt camper met speciale voorzieningen voor gehandicapten

Gehandicapten die met een camper door Amerika of Canada willen trekken, kunnen vanaf deze zomer op pad met een speciaal aangepaste Fraserway camper. Camperverhuurder WorldWide Campers heeft daartoe het camperaanbod uitgebreid met luxe, ruime campers van Fraserway die speciaal zijn aangepast.

camper voor gehandicapten
© Fraserway RV

WorldWide Campers en de Canadese camperverhuurder Fraserway komen daarmee tegemoet aan de groeiende vraag. Eerder al kwam Fraserway met een aangepaste camper uit de standaardklasse C die toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en dat bleek een groot succes. De prachtige natuur in Canada en de noordelijke staten van Amerika, zoals Montana, Wyoming, North Dakota en South Dakota, is namelijk heel goed bereikbaar over de weg. Niet zelden zijn ook de kortere wandelpaden verhard en geschikt gemaakt voor rolstoelen. Hetzelfde geldt voor de kampeerplaatsen: in veel gevallen zijn die voorzien van asfalt of betonplaten. Ook nationale parken als Yellowstone National Park, Grand Teton National Park en ‘Memorial Parks’ als Mount Rushmore zijn over het algemeen uitstekend toegankelijk voor rolstoelers. Dat geldt zeker voor voorzieningen zoals bezoekerscentra.

Camper met rolstoellift

De nieuwe rolstoelcamper is een Winnebago Vista LX 30T, een model uit de A-klasse. Deze camper heeft niet alleen een rolstoellift voor de toegang, maar ook de bestuurderscabine is gemakkelijker te bereiken. Bovendien is de leefruimte groter dan in een aangepaste C-klasse-camper. Fraserway heeft deze aanpassingen gerealiseerd op basis van gebruikerservaringen.

De nieuwe camper is beschikbaar op drie verhuurlocaties van Fraserway in Canada. In het bergachtige westen zijn dat Vancouver en Calgary. Vanuit Calgary kun je ook met de camper naar het noordwesten van Amerika rijden, mits de campers maar worden teruggebracht naar het beginpunt. In het oosten van Canada is de metropool Toronto een startpunt. Vanuit deze stad bereik je zo de Niagara Falls en de Amerikaanse staat New York. Een grote ronde langs New England, New Brunswick en Quebec of een toer rondom de Grote Meren zijn ook mogelijk. Bekijk de video:

Naar eigen zeggen is Fraserway de enige aanbieder van campers voor gehandicapten in Canada.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

3.2/5 - (5 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *