Shadow

Met de camper door Canada vanuit Amerika

Het aantal Nederlanders dat met een camper door Amerika gaat toeren, is de afgelopen jaren fors gestegen. Maar dit jaar kiezen vakantiegangers er plotseling in groten getale voor om met een camper door Canada te gaan reizen. De belangstelling voor camperreizen door Canada is zo groot, dat er in het hoogseizoen vrijwel geen huurcampers in Canada beschikbaar zijn. De oplossing: huur een camper in Amerika aan de grens met Canada en ga alsnog op campervakantie in Canada.

Met een camper door Canada

Dat Canada de VS ineens voorbijstreeft in de groeicijfers voor camperboekingen, komt als een verrassing. Misschien heeft het iets te maken met het honderdvijftig jarig bestaan van Canada. Dat de Canadese nationale parken in dit jubileumjaar gratis toegankelijk zijn, is een van de mogelijke verklaringen voor de ommezwaai. Want in de afgelopen jaren ontdekten weliswaar steeds meer Nederlanders de campermogelijkheden in Canada, het was toch vooral Amerika dat zich ontwikkelde tot het favoriete vakantieland voor camperkampeerders.

Vanwege de enorme vraag hebben Amerikaanse camperverhuurders hun camperaanbod fors uitgebreid. Daardoor zijn er dus ook in het hoogseizoen nog voldoende campers in Amerika beschikbaar, maar niet op alle locaties. Voor wie zijn oog op Canada had laten vallen en nu achter het net dreigt te vissen, heeft WorldWide Campers diverse opties.

Met de camper door Canada vanuit Amerika

De eerste optie is het ophalen van de camper vlakbij of over de grens met de VS. Zo heeft de Amerikaanse verhuurpartner Best Time RV in juli en augustus nog enkele campers beschikbaar in haar nieuwe locatie in Vancouver aan de Canadese westkust. Vlak over de grens, in Seattle, zijn ook nog voldoende campers beschikbaar voor een rondreis door West-Canada.

Rondreis met de camper door Canada en Amerika

De tweede mogelijkheid is om een rondreis door beide landen te maken, met begin- en eindpunt in de Verenigde Staten. Indien gewenst, mag in veel gevallen tegen meerkosten de camper op een andere locatie worden teruggebracht.

Lees ook: De mooiste autoroutes en rondreizen in Canada: Ontdek de adembenemende natuurparken.

Een derde alternatief is om de reis door Canada uit te stellen (en tijdiger te boeken!). Boek in plaats daarvan toch voor bijvoorbeeld een camperreis door de Amerikaanse Rocky Mountains.

Vergelijk de aanbiedingen van WorldWideCampers met die van TUI (Fly & Camper in Canada), Travelhome en AmerikaPlus. Vliegen naar Canada kan onder meer met KLM.

Lees ook: Met de camper door Europa

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

5/5 - (3 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *