Shadow

Franse en Belgische Ardennen lokken samen toeristen

Franse en Belgische ArdennenDat mooie toeristische routes niet ophouden bij de grens, bewijzen de VVV’s van de Franse en Belgische Ardennen die onder de naam ‘Ardennen All Access’ hun regio’s gezamenlijk promoten.

Door middel van de nieuwe website www.visitardenne.com/all-access/nl – ook in het Nederlands – en een papieren brochure, worden veel toeristische uitstapjes in de streek belicht. Er zijn zeven thematische grensoverschrijdende autoroutes waaronder een fortenroute, een bierroute en een abdijenroute. Varen over de Maas, kajakken op de Semois, wandelen over een 15-km lange smokkelroute en een legendenroute komen ook aan bod. Ook kan men 15 attracties in een 360 graden panoramische fotorotatie bekijken.

Panoramafoto’s

Naast een sfeerfilmpje van twee minuten toont de site tientallen mooie foto’s over verschillende thema’s: de Ardenne aan tafel, Bieren en Trappisten, Abdijen en Vestingwerken, Meren en Rivieren en Bos. Prachtig zijn de 15 360-graden panoramafoto’s van verschillende attracties waaronder de Abdij van Orval, uitkijken over het plaatsje Thilay, de stad Dinant en het mooiste plein van de Franse Ardennen, Place Ducale in Charlevilles-Mézières.

Uitgebreide informatie Franse en Belgische Ardennen

Onder de button ‘Mijn routes voorbereiden’ kan men informatie lezen over elf thema’s en verschillende auto/camper/motor/ fiets- en wandelroutes. Naast een duidelijke kaart van de betreffende route, een korte omschrijving en verschillende foto’s ter illustratie, wordt per traject een zeer uitgebreide omschrijving gegeven. Tevens krijg men na het klikken op het overnachtings- en restaurantsymbool een opsomming van locaties langs de route.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!