Shadow

Expeditiecruisen steeds populairder

Steeds meer mensen ontdekken dat je met cruisen op een gemakkelijke en comfortabele manier allerlei nieuwe steden en mooie natuurgebieden kunt bezoeken. Ook de expeditiecruises worden steeds populairder: ze zijn de aangewezen manier om de wereld op een avontuurlijke manier te ontdekken.

[email protected] T

Door de stijgende vraag naar expeditiecruises komen er ook steeds meer nieuwe expeditieschepen op de markt. In 2019 zijn dat er maar liefst tien en in 2020 nog eens vijf. Duikboten, helikopters, uitklapbare platforms, kajakken of volledig glazen balkons; deze nieuwe generatie schepen bieden een optimale expeditie-ervaring.

Een expeditiecruise staat garant voor unieke ervaringen op unieke bestemmingen. Nu dergelijke cruises meer en meer worden aangeboden met luxueuze en ultramoderne schepen, is het niet moeilijk te verklaren waarom dit cruisesegment bij de reizigers aan populariteit wint. Zowel bij ervaren cruisegasten die op zoek zijn naar een totaal ander avontuur als ook bij reizigers die niet eerder een cruise boekten en op deze manier bestemmingen kunnen ervaren die moeilijk of niet op een andere manier te bereiken zijn.

Avontuurlijk ingestelde liefhebbers van bijzondere natuurgebieden richten hun vizier steeds vaker op bestemmingen die toegankelijk zijn met een cruiseschip, zoals de Galapagoseilanden of de poolstreken. Deze cruiseschepen zijn veel kleinschaliger dan de reguliere cruiseschepen en speciaal toegerust om de natuur te ontdekken. Vonden in het verleden expeditiecruises vaak plaats op schepen die bijvoorbeeld voor onderzoek waren bedoeld, de nieuwe generatie expeditieschepen kenmerkt zich door comfort en innovatieve toepassingen om op een luxe manier om op avonturencruise te gaan.

Expeditiecruise op expeditieschip van Hapag-Lloyd

Het gloednieuwe schip Hanseatic Inspiration van Hapag-Lloyd heeft volledig glazen balkons, dus inclusief glazen vloeren, waardoor bijvoorbeeld walvissen en dolfijnen nog beter te zien zijn. Er zijn kajaks aan boord, waarmee onder begeleiding van een ervaren kajakgids de poolstreek wordt verkend. De ware avonturier kan zelfs in een tent overnachten op het eindeloze ijs. Verder zijn er aan boord stijlvolle hutten, een Japanse en Peruviaanse keuken, een zwembad en een spa.

Boek je cruise bij Hapag-Lloyd

Expeditiecruise op expeditieschip van Scenic

Het schip met de naam Scenic Eclipse maakt in augustus dit jaar haar eerste cruise. Uitgerust met twee helikopters en een duikboot met zes zitplaatsen wordt het verkennen van de omgeving een next level ervaring. Aan boord tien verschillende eetgelegenheden en een binnenzwembad. Bovendien bezit elke hut een balkon.

Ontdek een expeditiecruise bij Dreamlines

Expeditiecruise op expeditieschepen van Celebrity Cruises

In mei 2019 lanceert Celebrity Cruises haar nieuwe expeditieschip Celebrity Flora en de vernieuwde Celebrity Xpedition. De Celebrity Flora heeft uitsluitend suites die plaats geven aan slechts 100 passagiers. Het is een van de meest energie-efficiënte schepen van zijn grootte in de beschermde Galapagosarchipel. Het schip beschikt over een dynamisch positioneringssysteem waarmee het zijn positie kan behouden zonder het anker uit te gooien zodat de zeebodem gespaard blijft.

Op expeditie met Celebrity Cruises

Expeditiecruise op expeditieschip van Aurora Expedition

Het nieuwe schip Greg Mortimer wordt in de herfst in gebruik genomen en is het allereerste cruiseschip met een opvallende ‘X-boeg’. De boeg zorgt voor een vlotte vaart in woelige wateren, zoals de beruchte Drake Passage naar Antarctica. Het schip bezit ook nog platforms die aan de zijkanten uitklappen om de dieren en ijsbergen beter te kunnen zien en vier uitgangen (in plaats van de gebruikelijke twee) voor de tewaterlating van de 15 zodiacs.

Naar Antartica via Dreamlines 

Expeditiecruise op expeditieschepen van Seabourn

Seabourn krijgt twee ultra-luxueuze expeditieschepen, waarvan het eerste in juni 2021 te water wordt gelaten. Elk schip heeft 264 balkonsuites en natuurlijk ervaar je de verfijnde gastronomie en de vlekkeloze service, waarvoor Seabourn bekendstaat. Aan boord ook 24 zodiacs en twee duikboten voor expeditie-excursies. Natuurexperts, wetenschappers en historici zijn aan boord om lezingen te geven over de buitengewone bestemmingen die de schepen aandoen en de dieren die onderweg te zien zijn.

Ontdek de luxe van een Seabourn Expeditiecruise

Expeditiecruise op expeditieschip van Ponant

Deze maatschappij omarmt het concept ‘champagne-avonturen’. Het nieuwste schip van deze cruisemaatschappij, Le Laperouse, licht dit jaar het anker. Het is het eerste van een reeks van zes schepen in de stijl van een jacht. Alle schepen hebben twee ramen in de vorm van walvisogen in een onderwater-lounge. Franse gastronomie en een zwembad zorgen voor waar cruisecomfort, terwijl het hydraulische kijkplatform en marinadek perfect zijn om dieren te spotten. In 2021 lanceert Ponant het eerste poolexpeditieschip om de Noordpool te verkennen.

Cruises op Le Laperouse bij Ponant zijn te boeken bij Dreamlines

Meer cruises en cruisenieuws lees je op decruisegids.nl

Sharing is caring!

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief