Shadow

Noorderlicht tijdens een Silversea Expeditiereis

Gasten op een recente Silversea Expeditiereis werden getrakteerd op een van de meest verbluffende fenomenen van de natuur: de aurora borealis of het noorderlicht. Deze ontzagwekkende vertoning van buitenaardse groene lichten die dansen aan de hemel van de nacht was te zien op 4 september, toen de Silver Cloud voor de zuidwestkust van Groenland voer. De waarneming kun je representatief noemen voor de toewijding van Silversea om gasten een diepere reiservaring te geven.

Silver Sea Noorderlicht©Lacy Dawson

Voor de gasten van de Silver Cloud, die zich verzamelden op het bovendek van het schip om de lichten te zien, was het een betoverende afsluiting van een dag die begon met het verkennen van Qeqertarsuaq, een klein stadje op het schilderachtige eiland Disko. Het was een wandeling door schilderachtige paden om de watervallen en een baai van glinsterende ijsbergen te bereiken. De onderdompeling in de authentieke schoonheid van Moeder Natuur, de aanblik van het noorderlicht – gevormd door elektronen in wisselwerking met gassen in de magnetosfeer – is een onvergetelijke herinnering.

Extra dimensie aan de reiservaring

“Het is een groot voorrecht voor ons om reizigers in staat te stellen zulke spannende ervaringen te kunnen bieden als het zien van het noorderlicht”, zegt Conrad Combrink, Silversea’s Senior Vice President van Strategic Development for Expeditions and Experiences. “Door onze vakkennis en onze collectieve ervaring te gebruiken, creëren we de voorwaarden voor onze gasten om te genieten van opmerkelijke reiservaringen over de hele wereld; we zijn verheugd dat Silver Cloud bij deze gelegenheid op het juiste moment op de juiste plek was voor onze gasten om getuige te zijn van een once-in-a-lifetime ervaring. Het zijn momenten als dit die een extra dimensie geven aan de reiservaring.
In 2018 viert Silversea Expeditions zijn 10e verjaardag van het cruisen op luxe expedities. In het afgelopen decennium heeft de cruisemaatschappij zich gespecialiseerd in het dichter bij de authentieke schoonheid van de wereld brengen van reizigers. Hierbij worden diepgaande reiservaringen gecombineerd met ultiem comfort op intieme schepen.
Silversea vaart naar meer dan 900 bestemmingen over de hele wereld, waardoor gasten dichter bij fascinerende culturen en prachtige landschappen komen. Silver Cloud zal op verschillende expedities in 2019 terugkeren naar Groenland, inclusief reizen die vertrekken van Kangerlussuaq op 26 augustus en 11 september, een optimale periode voor het spotten van het noorderlicht.

Luxe en comfort op Silver Cloud

Met slechts 254 gasten, biedt de luxueuze Silver Cloud een vloot van 16 Zodiacs en 10 kajaks, die gasten de gelegenheid bieden om een bestemming vanaf het water te verbinden. Afhankelijk van de regio zijn er altijd tussen 20 en 22 expeditieteamleden aanwezig om hun aanzienlijke kennis en inzichten met gasten te delen. Een voorbeeld: lezingen in de Explorer Lounge, workshops, Zodiac- en kajaktochten en wandelingen door de natuur. En dat is allemaal gratis. Aan boord van de schepen van Silversea genieten gasten van suites met uitzicht op de oceaan, een luxueuze keuken en de persoonlijke service van een butler. Extra prettig zijn de all-inclusive voorzieningen als gratis premium wijnen en gedistilleerde dranken, speciale koffiesoorten, mineraalwater, sappen en frisdranken die door het hele schip worden geserveerd; een bar in de suite met voorkeuren van de gasten; een 24-uursservice in de suite; en onbeperkt gratis Wi-Fi, als de locatie dit toelaat.

 

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!