Shadow

Celebrity Cruises steekt half miljard dollar in upgrade cruiseschepen

Cruiserederij Celebrity Cruises heeft onder de naam ‘The Celebrity Revolution’ een groot investeringsprogramma aangekondigd. De cruiserederij zet 500 architecten, ontwerpers en ingenieurs aan het werk om de hele vloot een upgrade te geven. Met de renovatie van de schepen is een half miljard dollar gemoeid.

Retreat Sundeck Celebrity Edge © Celebrity Cruises
Artist impression Retreat Sundeck Celebrity Edge © Celebrity Cruises

Uitgangspunt van de renovatie is het Celebrity Edge-programma. Celebrity Edge is het nieuwste schip van Celebrity Cruises. Innovaties uit dat programma zijn al ingevoerd op onder meer de Celebrity Millennium, Celebrity Constellation, Celebrity Infinity en de Celebrity Summit. Verantwoordelijk ontwerper Kelly Hoppen mag elementen uit het programma nu ook uitrollen naar de andere schepen.

Retreat Sundeck

Elk Celebrity-schip krijgt een Retreat Sundeck Dat zijn chique openlucht zonneterrassen die het gevoel oproepen van een ‘high-end-resort’. Je hebt hier meer privacy dan op de gewone zonnedekken. Overigens heeft ook ultraluxe rederij Seabourn een Retreat.

Verder wordt de Michael’s Club op elk Celebrity-schip omgebouwd tot een Retreat Lounge. Deze lounges hebben een warmere en meer verfijnde sfeer.

Upgrade van de suites

Een belangrijk onderdeel van de upgrade van de schepen is het verbeteren van de suite-ervaring. Op dit moment heeft Celebrity Cruises alleen op de Celebrity Reflecation de zogeheten Signature Suites en Reflection Suites. Die komen nu ook op de Celebrity Solstice, Celebrity Eclipse, Celebrity Equinox en Celebrity Silhouette. De stijl van die suites laat zich het beste omschrijven als East meets West, met mooie lijnen, neutrale tinten en een warme, uitnodigende weelde

Door de bekroonde schepen van het merk te transformeren, kreeg Celebrity de kans om zijn al geweldige suite-ervaring aan boord van Celebrity Millennium, Celebrity Constellation, Celebrity Infinity en Celebrity Summit nieuw leven in te blazen met de hulp van de visionaire ontwerper Kelly Hoppen, MBE. Zij zal ook toezien op het ontwikkelen van de Reflection Suite en Signature Suites (op dit moment alleen te vinden op Celebrity Reflection) aan boord van Celebrity Solstice, Celebrity Eclipse, Celebrity Equinox en Celebrity Silhouette, met haar kenmerkende stijl – een subtiele, gecoördineerde combinatie van East meets West, met schone lijnen, neutrale tinten en een warme, uitnodigende weelde.

“Elk detail van onze accommodaties is in standaard verhoogd. Tevens is elk comfort verfijnd”, zegt Brian Abel, Senior Vice President, Hotel Operations, Celebrity Cruises. “Tegen het einde van The Celebrity Revolution zal de hele vloot dezelfde kwaliteit, ontwerpessentie en consistentie van moderne luxe hebben, waardoor onze vloot op ‘The Edge’ staat”, aldus Brian Abel, Senior Vice President, Hotel Operations bij Celebrity Cruises.

Alle accommodaties zullen voorzien zijn van een fris, chique ontwerp dat doet denken aan de beste boetiekhotels ter wereld. Tevens zullen deze ook worden uitgerust met Celebrity’s eXhale-beddengoed met exclusieve luxueuze kasjmiermatrassen, RFID-vergrendelingen, goede Xcelerate en Bluetooth-mogelijkheden.

Boek een cruise met Celebrity Cruises bij onder meer CruiseReizen.nl en Cruisewinkel.

Innovaties in restaurants en bars

Ook in culinair opzicht gaat één en ander veranderen. Het bij gasten favoriete restaurant Qsine wordt toegevoegd aan de hele vloot en volledig gerenoveerd. Het restaurant biedt nu de virtuele Le Petit Chef-ervaring van het merk, gemaakt door de wereldberoemde artiesten van Skullmapping en exclusief gepresenteerd door TableMation voor Celebrity. Het Oceanview Café wordt opnieuw ontworpen met een open, luchtig, op de markt geïnspireerd ontwerp dat gasten toegang biedt tot internationale lekkernijen. Ook de Main Restaurants gaan op de schop en krijgen nieuwe texturen en nieuwe afwerkingen. Ook de Passport Bar en het Gastrobar-concept worden uitgebreid en verbeterd.

Verder wordt het winkelaanbod verbeterd en wordt de SEA Thermal Suite, de spa, uitgebreid.

De Celebrity Millennium is inb 2019 het eerste schip dat volgens het Edge-programma gerenoveerd wordt. Daarna zullen tot 2023 de overige cruiseschepen van Celebrity onder handen genomen worden. Celebrity Cruises heeft twaalf cruiseschepen in de vaart en is onderdeel van Royal Caribbean Cruises Ltd.

3/5 - (2 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *