Voorburgse ondernemer opent 1 mei glamping in het Duitse Borken

Geplaatst door Redactie op 3 april 2019 om 11:20 in de categorie Accommodaties

Op 1 mei 2019 opent de Voorburgse ondernemer Vasco van Gent de deuren van Camping Borken am See, nét over de Duitse grens. Vasco stelt geen grenzen aan z’n ambitie en mogelijkheden om met Camping Borken am See het ‘glamping’ concept in Duitsland tot een succes te maken.

Luxe camping en brasserie Borken am See ©  Camping Borken am See.

De ligweide op luxe camping en brasserie Borken am See © Camping Borken am See.

De Voorburgse Vasco van Gent is oprichter en eigenaar van Camping Borken am See en de gelijknamige brasserie: “Kamperen is allang niet meer wat het vroeger was. De ‘back to basic’ kampeerder in een simpele tent op een veld met z’n butagasflesje zien we bijna niet meer. Mensen willen luxe en comfort tijdens de kampeervakantie: glamping! Dit geldt zowel voor stacaravans als voor de tenten. Niet meer met de toiletrol onder de arm naar het sanitairgebouw, maar gewoon een complete badkamer in je tent. Is dat nog steeds kamperen? Ja! Het gaat om het gevoel van buitenleven. Lekker met elkaar de natuur in, zwemmen in het meer en op pad in het bos. En ‘s avonds samen om de barbecue.”

Winnen gemeentelijke pitch

Na het winnen van de door gemeente Borken uitgeschreven pitch werkt Vasco van Gent sinds januari 2018 met een enthousiast team naar de openingsdatum toe. Dat gaat niet zonder slag of stoot als je moet beginnen vanaf een braakliggend terrein waar een wildgroei van struiken tot aan je schouders komt. Geulen graven voor kilometers aan rioleringsbuizen, waterleiding, elektriciteit- en glasvezelkabels om een goede basis te leggen. Maar ook 5000 Hollandse bloembollen steken, 70 accommodaties waterpas op de plaats zetten tot aan 600 theelepeltjes inkopen. Op 19 april komen de eerste gasten.

1 mei feestelijke opening

De luxe camping Borken am See heeft 66 luxe mobilehomes, 5 safaritenten met en zonder sanitair, 2 groepsaccommodaties met desgewenst aparte tent voor de begeleiders en 3 kampeervelden. Op 1 mei is het open huis. Van Gent: “We verwachten een man of 600 met de opening. Lekker eten en drinken, een band en van alles te doen voor de kinderen. We hebben er zin in!” De opbouw van de camping is te volgen via de Facebook-pagina van Camping Borken am See.

Voorburgse ondernemer opent 1 mei glamping in het Duitse Borken
3.5 (70%) 4 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.