Shadow

Duitsland in de schijnwerpers op de Fiets- en Wandelbeurs

Duitsland staat als themaland extra in de schijnwerpers tijdens de Fiets en Wandelbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht (28 februari t/m 1 maart).  Als duurzame bestemming past Duitsland prima bij de slogan van de beurs: ‘Laten we groen doen!’

Het buurland ligt als het ware ‘op fiets- en wandelafstand’ en is ook uitstekend bereikbaar per trein, zodat je je ecologische voetafdruk makkelijk kunt beperken. Met ruim 200.000 kilometer aan wandelroutes en meer dan 200 langeafstandsfietsroutes heeft het land actieve vakantiegangers veel te bieden. En onze oosterburen hebben meer natuur dan je wellicht denkt. Met maar liefst zestien nationale parken, 105 natuurparken en zestien UNESCO-biosfeerreservaten bestaat een derde van het landoppervlak uit beschermd natuurgebied.

Wandelen

Duitslandpaviljoen

Het Duitslandpaviljoen (hal 3, D80), met stands van Duitse regio’s eromheen, is dé plek waar bezoekers Duitsland verder kunnen ontdekken. Ook kun je hier met een spel je kennis van Duitsland testen en een weekend in een Best Western hotel winnen. Speciale aandacht is er voor het gebied langs de ‘jonge Donau’, met highlights als het romantische Regensburg, het Walhalla, Ulm, bierbrouwerijen en het slot Sigmaringen. En elke middag is er een ginproeverij.

Bungalowparken in Duitsland

Themalandterras

Wie wil bijkomen van alle beursactiviteiten, kan terecht op het Themalandterras, waar je kunt genieten van Duitse specialiteiten. Onder meer een kaiserbroodje met braadworst & Senf en zuurkool, Brezeln, aardappelsoep en apfelstrudel staan op het menu, net als heerlijke Duitse wijnen. Aan de rand van het terras brengen de prachtige foto’s over de Duitse natuur van Vincent Croce je alvast in vakantiestemming.

Duitslandlezingen

Ook bij de lezingen is er veel aandacht voor het themaland. In zaal 6 nemen ervaren reizigers je mee op hun tochten door Duitsland. Fietsjournalist Robert van Weperen verkende de Duitse Donau vanaf Regensburg tot aan de bron in Donaueschingen en Eveline Bremmer fietste langs mooie rivieren als de Lippe, Werra en Main naar Praag. Een fietsroute in Duitsland met een onmiskenbaar Nederlands tintje is de Oranjeroute, die langs steden loopt die nauw met het Huis Oranje-Nassau zijn verbonden. Maar ook langeafstands-wandelroutes in Duitsland hebben een plek in het programma.

Op vakantie naar Duitsland? Kijk voor campings in Duitsland bij ANWB. Vakantiehuizen in Duitsland boek je bij Novasol. Aanbiedingen voor vakantieparken in Duitsland vind je bij Landal. Meer Duitsland-vakanties vind je bij De Jong Intra.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!