Shadow

Citytrips met de trein en de nachttrein

Reis al dromend in de nachttrein naar Wenen, zoef in een paar uur met de Thalys naar hartje Parijs of rechtstreeks van Amsterdam naar Londen met de Eurostar. Steeds vaker vervangt de trein het vliegtuig voor korte citytrips, en dat zal ook dit najaar zeker het geval zijn.

trein
Citytrips met de trein zijn populair©Daniel Abadia – Unsplash

Een trendonderzoek van een reiswebsite laat zien dat met de trein op stedentrip naar Parijs, Berlijn, Londen en Wenen dit jaar enorm aan populariteit wint. Een citytrip met de trein is snel, eenvoudig en beter voor het klimaat dan een vliegreis.

Het treinnetwerk in Europa wordt de komende jaren flink uitgebreid, maar veel reizigers boeken nu al een treinreis naar in het bijzonder steden als Berlijn, Londen, Parijs en Wenen. Reisorganisator TUI biedt sinds mei 2022 stedentrips met de trein aan naar Venetië, Florence, Milaan, Kopenhagen, Wenen en Praag. Vanaf 26 april 2023 kun je met de TUI City Express met de nachttrein naar Dresden en Praag.

Overnachten in een van deze Europese steden: boek hier je hotel of B&B

Met de trein uitstappen in hartje stad

Stap ’s ochtends in Nederland op de trein en lunch op een terrasje in Parijs of drink een biertje bij een rooftopbar in Berlijn of Londen. Directe treinverbindingen brengen je comfortabel en snel naar de populairste stedentripbestemmingen van Europa. Parijs bereik je in iets meer dan drie uur en de Eurostar brengt je in een ochtendje naar Londen. Bijkomend voordeel: je vermijdt lange wachttijden op de luchthaven en dure transfers of taxi’s van en naar het centrum. De trein brengt je vaak naar hartje stad. Zo kan je stedentrip direct beginnen.

Tickets met de internationale trein naar diverse Europese steden zijn online te boeken via NS International.

Met de nachttrein naar Wenen

Je stapt tegen de avond in Amsterdam op de nachttrein, sluit je ogen en wordt de volgende ochtend wakker tussen de bergen in Oostenrijk. De nachttrein naar Wenen is niet alleen comfortabel en efficiënt, maar ook een hele ervaring op zich. Een vakantie waarbij de reis zelf onderdeel is van het avontuur. De nachttrein rijdt dagelijks vanaf Amsterdam en Rotterdam naar Wenen. Je kunt kiezen tussen zit-en slaapplaatsen en de reis zo comfortabel maken als je zelf wilt.

De Nightjet slaaptrein naar Oostenrijk rijdt ook aanstaande winter. Lees naar welke bestemmingen in Oostenrijk je met de trein op wintersport kunt gaan.

Tickets voor de nachttrein naar Oostenrijk zijn online te boeken via NS International.

Lees ook: Met de trein naar Zuid-Frankrijk of met het vliegtuig?

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.