Shadow

Citytrips met de trein

Reis al dromend in de nachttrein naar Wenen, zoef in een paar uur met de Thalys naar hartje Parijs of rechtstreeks van Amsterdam naar Londen met de Eurostar. Steeds vaker vervangt de trein het vliegtuig voor korte citytrips, en dat zal ook dit najaar zeker het geval zijn.

trein
Citytrips met de trein zijn populair©Daniel Abadia – Unsplash

Een trendonderzoek van een reiswebsite laat zien dat met de trein op stedentrip naar Parijs, Berlijn, Londen en Wenen dit jaar enorm aan populariteit wint. Een citytrip met de trein is snel, eenvoudig en beter voor het klimaat dan een vliegreis. Het treinnetwerk in Europa wordt de komende jaren flink uitgebreid, maar veel reizigers boeken nu al een treinreis naar in het bijzonder steden als Berlijn, Londen, Parijs en Wenen.

Overnachten in een van deze Europese steden: boek hier je hotel of B&B

Met de trein uitstappen in hartje stad

Stap ‘s ochtends in Nederland op de trein en lunch op een terrasje in Parijs of drink een biertje bij een rooftopbar in Berlijn of Londen. Directe treinverbindingen brengen je comfortabel en snel naar de populairste stedentripbestemmingen van Europa. Parijs bereik je in iets meer dan drie uur en de Eurostar brengt je in een ochtendje naar Londen. Bijkomend voordeel: je vermijdt lange wachttijden op de luchthaven en dure transfers of taxi’s van en naar het centrum. De trein brengt je vaak naar hartje stad. Zo kan je stedentrip direct beginnen.

Tickets met de internationale trein naar diverse Europese steden zijn online te boeken via NS International.

Met de nachttrein naar Wenen

Je stapt tegen de avond in Amsterdam op de nachttrein, sluit je ogen en wordt de volgende ochtend wakker tussen de bergen in Oostenrijk. De nachttrein naar Wenen is niet alleen comfortabel en efficiënt, maar ook een hele ervaring op zich. Een vakantie waarbij de reis zelf onderdeel is van het avontuur. De nachttrein rijdt dagelijks vanaf Amsterdam en Rotterdam naar Wenen. Je kunt kiezen tussen zit-en slaapplaatsen en de reis zo comfortabel maken als je zelf wilt.

De Nightjet slaaptrein naar Oostenrijk rijdt ook aanstaande winter. Lees naar welke bestemmingen in Oostenrijk je met de trein op wintersport kunt gaan.

Tickets voor de nachttrein naar Oostenrijk zijn online te boeken via NS International.

Kijk naar de reisadviezen van de Nederlandse overheid voor Oostenrijk

Lees ook: Hoe gaan Nederlanders en Vlamingen in coronatijd op vakantie?

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief!

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.