Shadow

TUI City Express: Met de nachttrein naar Praag en Dresden vanaf eind april mogelijk

Vanaf 26 april 2023 kun je rechtstreeks uit Nederland op stedentrip naar Praag en Dresden met de trein. Vanaf die datum laat TUI de TUI City Express naar Praag en Dresden rijden.

Met de TUI City Express duurzaam op stedentrip naar Praag en Dresden. © TUI
Met de TUI City Express duurzaam op stedentrip naar Praag en Dresden. © TUI

TUI biedt vakantiegangers al enige tijd een alternatief voor het vliegtuig. Daarom had TUI een partnerschap met GreenCityTrip gesloten, de exploitant van de treinen. Door die samenwerking konden afgelopen zomer en winter ook al gezamenlijk stedentrips met de trein naar Venetië, Milaan, Florence, Kopenhagen en Wenen worden aangeboden. En afgelopen winter reed de TUI Ski Express wekelijks rechtstreeks naar diverse wintersportbestemmingen in Oostenrijk. Dat zal ook volgende winter het geval zijn. Volgens TUI zijn Dresden en Praag interessante stedentrip bestemmingen die prima met de trein bereikbaar zijn. De stedentrips naar Dresden en Praag zijn nu al te boeken op de site van TUI.

Groeiende belangstelling voor stedentrips naar Praag en Dresden

Martijn van der Ploeg, Head of Markets Overland & City TUI Nederland ziet een groeiende belangstelling voor stedentrips naar Praag en Dresden; “Ik geloof in het aanbieden van alternatieve, duurzamere vervoersvormen waar mogelijk. Uitgangspunt blijft dat het aangenaam en interessant moet zijn voor de reiziger. De bekendheid van deze rechtstreekse reizen per nachttrein verdient een stimulans. We zullen ons oprechte enthousiasme dan ook van de daken blijven schreeuwen. Uitbreiding van ons aanbod treinreizen, met zowel dag- als nachttreinen, blijft onze onze aandacht houden.”

Vertrek- en aankomsttijden van de nachttrein naar Praag en Dresden

De TUI City Express nachttrein naar Praag en Dresden vertrekt donderdagavond, de aankomst is op vrijdagochtend. Op zondagavond vertrek je vanuit de stad en maandagochtend ben je thuis. Op een aantal data van bijzondere vakantie weekenden, vertrekt de trein op woensdag en komt op zondag weer aan in Nederland. (26 april, 3 en 17 mei, 18 en 25 oktober).

Citytrip Dresden en Praag met de TUI City Express

Een city-trip omvat 4 nachten, waarvan je heen en terugreis doorbrengt in de trein. Je hebt 3 volle dagen om de stad te verkennen.

De TUI City Express vertrekt in de avond vanuit Amsterdam Centraal en stopt in Amersfoort, Deventer en Dresden. Je hoeft nergens over te stappen en je mag zoveel bagage meenemen als je zelf kunt dragen.

De treinbestaat uit 16 rijtuigen en kan maximaal 750 passagiers vervoeren en heeft uitsluitend zitplaatsen die ’s avonds worden worden omgebouwd tot ligplaatsen. Beddengoed kun je zelf meenemen of bijboeken. Per rijtuig zijn twee toiletten beschikbaar en wastafels.

Er zijn verschillende klassen te boeken.

  • De economy-klasse is de goedkoopste klasse. Deze bestaat uit 5-persoons coupés.
  • De premium-klasse bestaat uit 4-persoons coupés.
  • De Comfort-klasse is geschikt voor twee personen en heeft een eigen wastafel.

Tijdens de 12-uur durende rit kun je koffie, thee en andere snacks kopen. Een ontbijt kun je bij de boeking bestellen.

Deze reizen zijn nu al te boeken op de website van TUI. Je kunt zowel aantrekkelijke pakketten inclusief hotel als losse treintickets boeken.

Boek een stedentrip bij TUI, De Jong Intra, D-Reizen, Interhome, Transavia Holidays, Stedentrips.nl, Flixbus, Skyscanner en Trivago.

Lees ook:

Bespaar tijd en boek vooraf attracties in Praag en Dresden.

Leuke uitjes en attracties op deze bestemming:

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.