Shadow

Je lievelingsstek voor de herfstdagen: de wijngaarden rondom Meran

Als u tijdens de herfst wilt genieten van de zon en de natuur in Zuid-Tirol, dan is Hotel Golserhof****Superior in Dorf Tirol een uitstekende keuze. Dit heerlijke toevluchtsoord, dat een spectaculair uitzicht heeft over het stadje, is omgeven door meer dan 600 kilometer aan wandelpaden en eindeloze natuur. De wandelgidsen van de Golserhof brengen hun gasten naar afgelegen alpenweides, rustieke hutten, zogeheten ‘krachtplaatsen’, ruisende wateren en stille meertjes. Wie graag met de fiets door de bergen trekt, kan volop genieten met de mountainbike- en e-bike-verhuur van de Golserhof en de 200 kilometer aan mountainbikepaden. En liefhebbers van wellness vinden hier totale ontspanning.

Inspannen of totaal ontspannen in Zuid-Tirol

Totale ontspanning in Hotel Golserhof © Hotel Golserhof
Totale ontspanning in Hotel Golserhof © Hotel Golserhof

De nazomer en de herfst behoren tot de mooiste seizoenen in de regio Meran in Zuid-Tirol. De bossen op de bergflanken in dit noordelijkste stukje van Italië krijgen langzaam schitterende herfstkleuren, maar de temperatuur blijft heerlijk aangenaam. Ideale omstandigheden om hier aan de zuidkant van de Alpen te wandelen, te mountainbiken, te golfen of zalig niets te doen.

Onbekommerde vakantie

Wandel door de wijnbergen van het Meraner Land rond Hotel Golserhof****Superior © Tourismusverein Dorf Tirol (Hotel Golserhof)
Wandel door de wijnbergen van het Meraner Land rond Hotel Golserhof****Superior © Tourismusverein Dorf Tirol (Hotel Golserhof)

Terwijl in de wijngaarden de druiven worden geplukt, laten de gasten van de Golserhof zich verwennen. In het kleine hotel, dat wordt geleid met veel liefde voor detail, herleven lichaam en geest op stijlvolle wijze. Veel intimiteit en privacy in de stijlvol en luxe ingerichte kamers en suites en de smaakvolle openbare ruimtes zorgen voor een onbekommerde vakantie. Al twaalf (!) generaties lang is de Golserhof in familiebezit. Meer dan 60 jaar gastvrijheid is zichtbaar in alle hoeken van het hotel. Talrijke details en verrassende finesses garanderen dat de gasten zich vanaf het eerste moment op hun gemak voelen.

Golserhof: Thuiskomen bij jezelf

De Alpenkeuken ontmoet in de Golserhof de 'cucina Italiana' © Tiberio Sorvillo (Hotel Golserhof)
De Alpenkeuken ontmoet in de Golserhof de ‘cucina Italiana’ © Tiberio Sorvillo (Hotel Golserhof)

Alleen al de aankomst voelt als thuiskomen. Thuiskomen bij uzelf en bij vele aardige en vrolijke mensen. Naast de individueel ingerichte kamers en het innovatieve wellness- en zwembadcomplex lokt in de Golserhof het nieuwe dakterras met een overweldigend 360-graden-uitzicht: een panoramaloge tussen boom- en wijngaarden met een onbelemmerd uitzicht op Meran en omgeving.

De uitstekende kwaliteit uit keuken en wijnkelder is tongstrelend. De Zuid-Tiroolse keuken en ‘cucina italiana’ ontmoeten elkaar hier op topniveau. Er wordt gekookt met wat er in de omtrek groeit en bloeit. De beste wijnen van Zuid-Tirol en een fijne selectie van Italiaanse wijnen liggen in de wijnkelder.

Het is dan ook niet voor niets dat de strenge keurmeesters van Gault Millau de eigenaren van de Golserhof hebben uitgeroepen tot Hoteliers van het Jaar in Zuid-Tirol.

Lees ook:

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Ja, stuur me de nieuwsbrief!

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.