Shadow

Campings in Amerika boeken: lees de tips

Ga jij in je volgende vakantie met een camper door Amerika trekken? Of ga je een camper wegbrengen vanaf de fabriek en koppel je daar een rondreis aan vast? Wij helpen je op weg bij het zoeken naar een camping in Amerika.

Campings in Amerika: Zion National Park, Utah
Camping bij Zion National Park, Utah. © Nico van Dijk

Voordat je een camping in Amerika kunt boeken moet je eerst een aantal andere zaken geregeld hebben. Eerst moet je natuurlijk een ‘recreation vehicle’ (RV) oftewel een camper geboekt hebben. Je vertrek- en aankomstpunt bepalen immers een groot deel van je route. Een camper in Amerika boeken kan bij onder meer WorldWideCampers, TravelhomeTenzing Travel en AmerikaPlus.

Natuurlijk kun je de volledige organisatie van je camperreis, inclusief het boeken van campings in Amerika, uitbesteden aan de reisorganisatie. Dat scheelt je in elk geval zeeën van tijd. Maar ja, het is natuurlijk wel onderdeel van de voorpret om het zelf uit te zoeken. Al vraag je je wel af hoe mensen dat deden in de tijd dat er nog geen internet bestond.

Inleveren en ophalen van je camper

Bepalend voor welke RV-campings in Amerika je boekt, zijn het ophaal- en inleveradres van je camperverhuurder. Die bepalen immers de route die je kunt rijden. Je hoeft je camper niet altijd in te leveren op hetzelfde adres waar je hem hebt opgehaald, maar dat kost wel extra.  Alleen is je route dan wel flexibeler.

Het type en formaat van je camper

Campers op campground © Madeleine van de Wouw

Bovendien moet je weten wat voor type camper je op je campertrip door de VS mee krijgt. Veel RV-campings hebben speciale plaatsen voor lange, in de breedte uitschuifbare campers, of juist voor kleinere campers. Ook moet je weten welke stroomaansluiting je camper heeft: 30 Amp of 50 Amp. Dat staat als het goed is in de boekingsinformatie van je camper.

Het formaat van de camper is bovendien van belang, omdat je op sommige campings in Amerika alleen een ‘back in’-plaats kunt boeken. Dat is bijvoorbeeld op kleinere campings in nationale parken nogal eens het geval. Je moet dan vaak op kampeerplekken tussen de bomen achteruit in parkeren. Dat gaat niet altijd met een meer dan tien meter lange camper. Bij campings met ‘pull-through’-plaatsen kun je gewoon rechtdoor je camperplaats op en af rijden.

Tips voor het boeken van een camping in Amerika

  • Huur een camper met navigatie of neem er een van huis mee.
  • Neem ook altijd een wegenkaart mee.

ESTA-verklaring aanvragen

Verder moet je tijdig een ESTA-verklaring aanvragen. Dat is elektronische toestemming om het land binnen te mogen. De Amerikaanse Customs and Border Protection spreekt zelf van een ‘vergunning’. Normaal gesproken krijg je die toestemming binnen 72 uur, maar als je wordt afgewezen, kun je altijd nog een visum aanvragen. Alleen duurt dat al snel een week of zes, dus dien je aanvraag tijdig in. Zonder ESTA-verklaring komt je het land simpelweg niet in, tenzij je Amerikaans staatsburger bent. Sterker nog, je komt waarschijnlijk niet eens het vliegtuig naar Amerika in.

Tenslotte moet je over een creditcard beschikken, want veel Amerikaanse campings moet je aanbetalen of zelfs helemaal vooruitbetalen. Maar zonder creditcard kun je tijdens een camperreis in de VS sowieso niet veel beginnen, dus die heb je toch wel nodig.
Wil je met je camper van Amerika naar Canada? Check dan vooraf of dit is toegestaan. Je hebt bij het ingaan van Canada met de auto of camper overigens geen ESTA nodig.
Tip: Zorg dat je bij terugkeer naar Amerika geen ‘vers’ voedsel bij je hebt.

RV-campings in nationale parken

Campers in Nationaal Park © Madeleine van de Wouw

Als dat allemaal geregeld is, kan het zoeken en boeken van campings in Amerika beginnen. Ben je van plan om tijdens je camperreis, kijk dan even op de site van recreation.gov. Op die overheidssite kun je ‘campgrounds’, maar ook excursies boeken in Nationale Parken en National Forests. Je kunt daar individuele campings in Amerika boeken. Maar via de ‘Build a trip’-tool je kun je er ook via een drag-and-drop-menu een complete rondreis samenstellen.
Kamperen in State Parks of Nationale Parken betekent ook vaak alleen wateraansluiting, of helemaal geen voorzieningen. Zorg dus dat je alles bij je hebt. Ook contant geld, want in veel parken moet je je bij de ingang registreren door geld in een envelop te doen en daarop je naam en kenteken van je camper te zetten.
Wil je naar Yellowstone of een van de Nationale parken dan is vooraf reserveren geen overbodige luxe omdat er een gelimiteerd aantal plekken zijn waar je mag kamperen.

Tip: koop bij het eerste Nationale Park dat je aandoet een parkpas. Hiermee kun je bijna alle andere nationale parken in. Lees ook: In 48 uur met de camper door Yellowstone National Park.

Campings in Amerika boeken bij KOA of Good Sam

KOAcamping © Madeleine van de Wouw

Waar je wellicht ook terecht gaat komen bij het boeken van campings in Amerika is die van KOA, de Kampgrounds of America. Via deze site kun je bijna 500 campings verspreid door de hele Verenigde Staten boeken. Als je veel KOA-campings wilt boeken of vaker op campervakantie in de VS gaat, kun je even uitzoeken of een KOA-lidmaatschap voor jou voordelig is. Het kost ongeveer 30 dollar en levert je vaak korting op bij het boeken van KOA-campings.
Een andere organisatie is Good Sam RV Club. Via hun website kun je meer dan 2100 campings en camperplaatsen boeken verspreid door de VS. Ook zei hebben een discountcard waarbij je niet alleen korting krijgt op campings, maar ook bij benzinestations, kampeerwinkels etc.

Campings bij steden in Amerika

Voor campings in of bij steden in Amerika kun je rechtstreeks in Google een zoekopdracht intikken, bijvoorbeeld ‘RV campground Salt Lake City’. De alwetende zoekmachine spuwt dan meteen een kaartje uit met daarop alle campings in de door jou opgegeven stad of staat. Ook de waardering staat er bij. Vervolgens kun je rechtstreeks bij de camping boeken.

Maak wel eerst even gebruik van de handige Streetview-functie van Google. Je kunt dan alvast een virtueel kijkje op de camping nemen, al kunnen foto’s verouderd zijn. Er zijn namelijk campings in Amerika die vooral langkampeerders en permanente camperaars huisvesten. En laten we eerlijk zijn, je wilt niet op de Amerikaanse versie van Fort Oranje belanden. Lees dus ook beoordelingen voor je gaat boeken.

Lees ook: Camperen door Amerika: 22 tips

Sharing is caring!