Shadow

Adam D. Tihany ontwerpt nieuw Seabourn schip

TihanyCruiserederij Seabourn heeft Adam D. Tihany aangetrokken om de openbare ruimtes aan boord van het nieuwe schip te ontwerpen. Het schip wordt in Italië gebouwd en naar verwachting in 2016 in gebruik genomen.

Tihany gaat voor het nieuwe schip van Seabourn aan de slag met de openbare binnen- en buitenruimtes, inclusief de spa, het theater, het casino, de lounges en het innovatieve multifunctionele Seabourn Square. “Ik streef ernaar een manier te vinden die de persoonlijkheid van het merk tot zijn recht laat komen”, zegt Tihany. “Mijn doel is om een mooi en uniek Seabourn schip te ontwerpen, waar gasten zich thuis voelen en volop kunnen genieten van het ultra luxe aanbod aan boord.’’

Volgens Richard D. Meadows, President van Seabourn, past Adam Tihany’s artistieke gevoeligheid perfect bij Seabourn. “Zijn ontwerpen tonen de essentie van de combinatie van ultra luxe en ontspannen elegantie, hetgeen precies aansluit bij de kernwaarden van Seabourn.” Het nieuwe, ultraluxe cruiseschip beschikt uitsluitend over suites en biedt ruimte aan 604 gasten. De configuratie van het nieuwe schip wordt gebaseerd op de zeer populaire Seabourn Odyssey-klasse schepen, maar heeft een extra dek en grotere publieke ruimtes. Behouden blijft de bij Seabourn kenmerkende hoge ratio aan ruimte per gast en de een zeer persoonlijke service met bijna één personeelslid per gast.

Adam D. Tihany wordt binnen de hospitality sector beschouwd als een van ‘s werelds meest prominente designers. De afgelopen dertig jaar werd hij leider in het creëren van luxe en innovatieve ontwerpen op enkele van ‘s werelds meest iconische plekken, waaronder het King David Hotel in Jeruzalem, het Mandarin Oriental hotel in Las Vegas en het One & Only hotel in Kaapstad. Tihany ontving diverse prijzen, waaronder een Honorary Doctorate van de New York School of Interior Design.

Sharing is caring!