Shadow

Zo omzeil je de diesel-verboden in Duitsland

Dieselrijders in Duitsland zitten met de handen in het haar nu eind mei 2018 in Hamburg het eerste dieselverbod in de stad is afgekondigd. Grote vraag: waar mag ik met mijn dieselauto wel en niet rijden. En hoe kan kan ik desondanks mijn bestemming bereiken. De gratis Greenzones-App heeft het antwoord.

Green-Zones app geeft ook dieselverboden aan © Green-Zones
Green-Zones app geeft ook dieselverboden aan © Green-Zones

Sinds eind mei geldt voor twee stukjes weg in Hamburg een verbod voor diesels van een bepaalde klasse. In de Stresemannstrasse zijn alleen vrachtwagens met een Euro-5-norm niet meer toegelaten. Personenauto’s op diesel en benzine hebben geen last van de maatregel. In de Max-Brauer-Allee worden personenauto’s op diesel wel door het verbod geraakt. Nu Hamburg begonnen is verboden voor diesels uit te vaardigen, is de verwachting dat ook steden als Keulen, Düsseldorf, Stuttgart en Berlijn volgen.

Daarom heeft Green-Zones, een serviceprovider die gespecialiseerd is in Europese milieuzones, een gratis app ontwikkeld met actuele informatie. De app geeft niet alleen informatie over de situatie in Hamburg, maar ook over geplande beperkingen in Stutgart en alle Europese milieuzones waarvoor een milieubadge verplicht is. Download de app op je smartphone en je kunt onderweg alle beperkende verkeersmaatregelen checken.

Om die reden heeft Green-Zones al diverse prijzen gewonnen vanuit de vervoers-sector, de logistiek en de toeristische sector. De app is eerder dit jaar tot een van de meest innovatieve reisapps in Europa uitgeroepen.

De app geeft niet alleen informatie over Duitsland, maar ook Denemarken, Oostenrijk, België en Frankrijk zijn in de app opgenomen. In de rest van 2018 worden nog vijf landen opgenomen. In al deze landen moeten milieustickers op de auto zitten. Die moeten geregistreerd zijn voordat je een milieuzone binnen rijdt. De app toont de specifieke regels, interactieve kaarten met zonegrenzen en wordt dagelijks bijgewerkt. Immers, het aantal actieve milieuzones verandert ook elke dag. Daardoor heeft de Green-Zones-app een gebruikersvriendelijke oplossing voor de lappendeken aan Europese milieuzones.

2.3/5 - (3 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *