Shadow

Genieten van wellness, lente en unieke yogaweken op 1500 meter hoogte in Zuid-Tirol

In het Jochtal in Zuid-Tirol staat de lente al weer op uitbarsten. Het is hét moment om je weer even helemaal op te laden, je longen vol te zuigen met frisse berglucht, te genieten van ongekende wellnessmogelijkheden en lokale specialisteiten.

Het Jochtal is een van de noordelijkste dalen van Zuid-Tirol. Het ligt weliswaar in Noord-Italië, maar iedereen spreekt hier naast Italiaans ook Duits. Je rijdt door het ‘smalle stukje’ van Tirol, gaat vanaf Innsbruck de Brennerpas over en dan ben je er al bijna. Ongemerkt verandert het Alpenlandschap in de Dolomieten.

Op 1.500 meter in het Jochtal, hoog boven Meransen, ligt het Tratterhof Mountain Sky Hotel. Hier, in de Dolomieten, kondigt de lente zich aan met een extra portie welbehagen. Dit is een uniek wellness- en verwen-resort waarbij je dankzij de uitgekiende ligging een grandioos uitzicht op de bergwereld hebt. De lentezon krijgt een ereplaats op de royale balkons en terrassen van het Tratterhof.

Genieten van wellness, yoga, pilates, fitness en mental coaching

In de panoramasauna's van het Tratterhof Mountain Sky Hotel kun je heerlijk ontspannen met zicht op de Dolomieten. © Günter Standl / Tratterhof Mountain Sky Hotel.
In de panoramasauna’s van het Tratterhof Mountain Sky Hotel kun je heerlijk ontspannen met zicht op de Dolomieten. © Günter Standl / Tratterhof Mountain Sky Hotel.

Alles draait hier om wellness en je goed voelen. Ongekende mogelijkheden om te relaxen vind je in de Monte Silva Mountain Spa, die het kwaliteitskeurmerk Premium Spa van de Belvita Leading Wellnesshotels draagt. Een deel van de sauna’s in het Tratterhof is alleen toegankelijk voor volwassenen en moet je bloot in de sauna, maar in de familiesauna mogen ook kinderen in de sauna en moet je badkleding dragen.

Het begin van het warme jaargetijde staat bij hotel Tratterhof in het teken van genieten. Yoga, pilates, qi gong, verscheidene fitnessprogramma’s en mental coaching geven je nieuwe kracht. De natuur rond het Mountain Sky Hotel ontwaakt en lokt je naar buiten voor beweging in de frisse lucht.

Unieke yogaweken in het Tratterhof

Kom helemaal weer tot je kern tijdens de yogaweken in het Tratterhof Mountain Sky Hotel. © Tratterhof - Mountain Sky Hotel.
Kom helemaal weer tot je kern tijdens de yogaweken in het Tratterhof Mountain Sky Hotel. © Tratterhof – Mountain Sky Hotel.

Gasten van hotel Tratterhof begroeten het voorjaar fit en blakend van energie. Het hotel biedt een veelzijdig yogaprogramma. Van 25 maart tot en met 1 april 2023 kun je bij Kathrin Rottmann dagelijks een sessie “rebalance stretching & yoga” volgen. Van 3 tot en met 10 juni 2023 staan de prille zomerdagen in het teken van Iyengar-yoga met Anja Bangert en van 17 tot en met 24 juni 2023 verzorgt Gabi Bitzer de lessenreeks “yoga meets pilates”.

Tussen 1 en 8 juli 2023 ten slotte kunnen geïnteresseerden in hotel Tratterhof een unieke ervaring opdoen, want dan verwelkomt het Mountain Sky Hotel Maksim Klasanovic, alias Thai-Miki. Zijn yoga is doorleefde realiteit. Gedurende bijna negen jaar van zijn leven zat hij opgesloten in de strengste gevangenissen in Thailand. Hij werd in de val gelokt en tot een gevangenisstraf veroordeeld. Yoga was zijn ankerpunt om te kunnen overleven in de gevangenis. “De kracht die ik heb opgebouwd in gevangenschap, wil ik doorgeven aan anderen”, aldus Thai-Miki, die in hotel Tratterhof een indrukwekkend programma voor yoga en mentaal welzijn zal presenteren. Lees meer over een zomerse wellnessvakantie in Tratterhof.

Ontspannen in de heilzame natuur

Het Tratterhof Mountain Sky Hotel gaat helemaal op in het landschap. Dichterbij de natuur kun je bijna niet komen. © Moving Pictures / Tratterhof Mountain Sky Hotel.
Het Tratterhof Mountain Sky Hotel gaat helemaal op in het landschap. Dichterbij de natuur kun je bijna niet komen. © Moving Pictures / Tratterhof Mountain Sky Hotel.

Het Tratterhof Mountain Sky Hotel bevindt zich op een plek waar de natuur wild en romantisch is, zo dicht bij de bergen dat je ze bijna kunt aanraken. Aan de voordeur begint het Altfasstal, een echt juweeltje dat je in elk jaargetijde van de natuur laat genieten. Zodra het eerste prille groen zijn kop opsteekt, trekken wandelaars en fietsers vanuit hotel Tratterhof naar bergmeren, bergweiden en bergtoppen.

De lentedagen worden nog mooier dankzij het gevarieerde activiteitenprogramma met ademhalings- en boswandelingen, alpacatochten en wandelingen in groep, met fitnesstraining, speciale opgietsessies in de sauna en nog veel meer dat leuk en heilzaam voor je is.

Vanuit de infinitypools de Dolomieten bekijken

Vanuit de infinitypools en de zwembaden van het Tratterhof Mountain Sky Hotel heb je een prachtig uitzicht op de Dolomieten in het Jochtal en het Altfasstal © Günter Standl / Tratterhof - Mountain Sky Hotel.
Vanuit de infinitypools en de zwembaden van het Tratterhof Mountain Sky Hotel heb je een prachtig uitzicht op de Dolomieten in het Jochtal en het Altfasstal © Günter Standl / Tratterhof – Mountain Sky Hotel.

Wie te gast is in het Tratterhof Mountain Sky Hotel, komt weer helemaal tot zichzelf in de Monte Silva Mountain Spa. 4.000 m2 pure ontspanning met een overweldigend bergpanorama verleiden je om te genieten van onvervalste ‘me time’. Wat is er mooier dan in de infinitypools in de Dolomieten de wereld even te laten voor wat hij is? Of in alle rust zorg te besteden aan je schoonheid met de eigen cosmeticalijn van het hotel, Monte Silva Cura. De producten maken gebruik van de kracht van het bos, vers bronwater en lokale geneeskrachtige planten voor ultiem welzijn. Het exclusieve saunagedeelte is alleen voor volwassenen en biedt alpiene wellness op het hoogste niveau. Dagelijks twee show-opgietsessies in de panoramasauna, een afzonderlijke wellnesszone voor gezinnen en de beautyfarm maken van de Monte Silva Mountain Spa een uitmuntende wereld van wellbeing.

Genieten van de regionale ‘cucina alpina’

Dat die natuur heel wat schatten te bieden heeft, weten ook de koks van hotel Tratterhof. Bij de boeren in de streek selecteren ze zorgvuldig levensmiddelen van de hoogste kwaliteit om de fijnproevers te verwennen met hun populaire cucina alpina: een heerlijke symbiose van Zuid-Tiroolse kookkunst en mediterrane lekkernijen. In het Tratterhof Mountain Sky Hotel zijn het fijnproeversrestaurant en de wijnkelder La Cantina wellicht de lekkerste plekken.

Speciale voorjaarsarrangementen

Het Tratterhof Mountain Sky Hotel heeft het hele jaarf diverse arrangementen samengesteld rond wellness en yoga. Het volledige overzicht vind je op de site. Daar vind je ook een overzicht van prijzen en beschikbaarheid van de kamers en suites.

Lees ook:

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.