Shadow

Waarom elk vooroordeel over Benidorm waar is, en je er toch geweest moet zijn

Er zijn van die bestemmingen waarvan je je eigenlijk geneert om te vertellen dat je er heen gaat. Plaatsen die eigenlijk zo ‘fout’ zijn, maar toch leuk zijn. Plaatsen waarover zoveel hardnekkige vooroordelen bestaan en waarvan je hoopt dat je er geen bekenden tegen komt. Benidorm is er zo een. En leuk dat het er is!

Door Nico van Dijk

© Visit Benidorm
© Visit Benidorm

Toegegeven, vooroordelen zijn altijd ergens op gebaseerd, maar vaak zijn ze in de loop der jaren een eigen leven gaan leiden en bijna een cliché van zichzelf geworden. En in het geval van Benidorm blijkt elk vooroordeel een andere kant te hebben. Vijf vooroordelen over Benidorm ontzenuwd in vijf contrasten.

Vooroordeel 1: Benidorm is voor bejaarden

Electrobeach festival © Visit Benidorm
Electrobeach festival © Visit Benidorm

Zeker sinds de televisie serie ‘Benidorm Bastards’ kleeft aan Benidorm het stigma van ‘openlucht-bejaardenhuis’. Misschien is dat in de winter waar, maar in de zomer niet, integendeel. Ja, er zijn senioren, maar Benidorm is in de zomer in de eerste plaats een hippe badplaats, waar families en vooral jonge mensen het straatbeeld domineren.

Vooral na zonsondergang komen de feestgangers op straat. En met dertig discotheken, 145 discobars, 576 bars en vijf attractieparken is er in Benidorm echt voor elke smaak wel een uitgaansgelegenheid. Aan de Avenda de Madrid en de Avenida de Alcol vind je werkelijk de meest uiteenlopende kroegen, restaurants en clubs. In de Penelope club bijvoorbeeld heb je performers en schaars geklede table-top-dansers, terwijl je in de KU-Lounge even verderop uitstekende cocktails kunt drinken. In de zomer is hier vrijwel elke avond wel een themafeest en de sfeer is er altijd relaxed. Je moet alleen wel ver van tevoren reserveren om op het terras op de binnenplaats te kunnen zitten.

Kroegen, clubs en restaurants in de oude stad

© Visit Benidorm
© Visit Benidorm

Ook in de smalle straatjes van de oude stad heb je werkelijk uitstekende kroegjes, clubs en restaurants. In de Marrsbar aan de Calle Ricardo worden de beste mojito’s van Benidorm geserveerd, maar je vindt er ook de populaire La Poseda discopub. Direct achter de oude stad ligt de homobuurt met tal van barretjes. En heb je een leuke date opgepikt, dan ga je natuurlijk vanaf de Mirador del Castillo de lichtjes van de stad bekijken. Dit uiterste punt van de oude stad wordt ook wel het Balkon van de Middellandse Zee genoemd vanwege het schitterende uitzicht.

Hou je van shows? Dan is de dinnershow in het Benidorm Palace een aanrader. Het eten is er misschien niet geweldig, maar met name de tweede helft van de show zou in Las Vegas niet misstaan. De magiër – goochelaar zou de man zonder meer tekort doen – die tevens de eigenaar is, zaagt op spectaculaire wijze dames door, laat ze verdwijnen of tovert uit het niets een helikopter op het toneel. Laserspektakel, waanzinnig knappe acrobatiek, strakke dansers en danseressen en een vleugje bloot maken de show compleet. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de hippe muziekfestivals die op gezette tijden in Benidorm plaatsvinden. Bekijk de video van een bruisend Benidorm.

Vooroordeel 2: Benidorm, dat is toch zo’n Hollandse kolonie aan de Costa Brava?

Ook buiten de oude stad zijn nog wat oude panden in Benidorm te vinden.
Ook buiten de oude stad zijn nog wat oude panden in Benidorm te vinden, wel met wolkenkrabbers in de achtertuin.

Mis! In de zomer trekt Benidorm vooral Spanjaarden, Britten en Belgen. Nederlanders komen qua aantallen pas op de vierde plaats en Duitsers zie je er bijna helemaal niet. Die gaan vooral naar Mallorca. De Britten hebben er hun eigen uitgaanswijk rond de Avenida de Filipinas in de Rincón de Loix met onder meer de Joker-discotheek waar tot zeven uur ’s ochtends gedraaid wordt, en tenten met illustere namen als de Sticky Vicky waar je kunt ‘genieten’ van de verbijsterende erotische kunsten van een bejaarde stripper (voor de liefhebbers een ranzige video 18+). 

Er is wel een handvol ‘Hollandse kroegen’ maar die liggen verspreid over de stad en domineren zeker niet het uitgaansbeeld. Uitgaan in Benidorm is vooral uitgaan in een internationale setting.

Wil je dansen tot je er bij neervalt, dan kun je terecht in de grote, deels openlucht-discotheken aan de rand van de stad aan de weg richting Altea. Als de hardwerkende Benidormensis naar hun werk gaan, is het hier nog volop feest. Rock, cocktailbars, ruige kroegen, pop, house en electro in een internationale setting, Benidorm heeft het allemaal. En ja, dat er af en toe een dronkaard ’s middags om vier uur ‘out’ gaat op de boulevard, dat hoort er ook een beetje bij.

Dit is het eerste deel van de special ‘Jong en hip Benidorm‘.

Lees ook:

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *