Shadow

Vooroordelen over Benidorm: Alleen maar friet van Piet

Over Benidorm bestaan nogal wat vooroordelen. Een daarvan is: Benidorm is alleen maar ‘friet van Piet’ en goedkope eettenten. Fout!

tapas in Benidorm

Friet van Piet bestaat in Benidorm niet. Die zit namelijk op Kreta. Maar even serieus. Er zijn in Benidorm een aantal uitstekende restaurants waar je werkelijk voor een prima prijs geweldig lekkere, zeer verrassende gerechten kunt eten. In de uitgaanswijk van Rincon de Loix vind je bijvoorbeeld het tapasrestaurant Le Sol, dat ongeveer een jaar open is. Het restaurant onderscheidt zich duidelijk van de concurrentie door zowel sfeer, inrichting als de gerechten zelf. Het is eigenlijk een uniek restaurant voor Benidorm en dat wil wat zeggen met zoveel aanbod. We gaan voor de ‘gourmet experience’ en genieten met volle teugen. De Bonita met teriaky-saus is een streling voor de tong en de aardappelen, omelet met ham en aan tafel geflambeerde rozemarijn is al even verrukkelijk. Dat de chef de nodige prijzen in ontvangst heeft mogen nemen, is voor ons geen verrassing meer.

Roof top restaurant, tapas en paëlla

Gastronomie van letterlijk en figuurlijk hoog niveau vind je ook n het Belvedère roof top-restaurant van hotel Madeira Centro. Hier kun je op de 21ste verdieping uitstekend dineren. Het roof-top-restaurant is pas eind juni heropend en dus alleen bij insiders bekend. Aan een extra loungeterras op de twintigste verdieping wordt nog gewerkt. De kaart is gevarieerd, maar je kunt in dit klasse-restaurant al een menu voor 25 euro krijgen. Sowieso vielen de horeca- en supermarktprijzen in Benidorm ons erg mee.

tapasstraat Benidorm

Liefhebber van tapas? In de oude stad zit een hele tapas-straat met diverse uitstekende tapas-restaurants zoals La Taperia aan de C/ Santo Domingo. Er loopt zelfs een speciale tapasroute door de stad van Plaza de la Constitución tot aan Martínez Oriola. Visliefhebber? Strijk dan neer in paëlla-restaurant Ulia aan de Avenida Vincente Llorca Alos. De paëlla is er uitstekend, evenals het uitzicht op het Poniente-strand.

Wijnproeverij

wijnproeven Enrique Mendoza

Voor wijnliefhebbers is een bezoek aan het wijnhuis van Enrique Mendoza. Dit familiebedrijf runt een ecologische, biodynamische wijngaard in de valleien rond Alicante, maar de feitelijke productie vindt plaats net buiten Benidorm in het dorpje Alfaz Del Pi.

Met hypermoderne meet- en productiemethodes wordt hier sinds eind jaren zeventig de oogst van tachtig hectare wijngaard omgezet in een jaarproductie van 300.000 flessen. De productie omvat chardonnay, muscatel, cabernet sauvignon, merlot, pinot noir (die vroeg in het seizoen geplukt wordt), petit verdot (die juist laat geplukt wordt), shiraz en monastrel wijnen. De topwijn is de Santa Rosa: een mix van merlot, cabernet sauvignon en shiraz die een klassieke volle wijn met veel fruitsmaken oplevert. Een proeverij kost 20 euro per persoon.

Dit is het tweede artikel uit een serie reisreportages over Benidorm. Bekijk de hele special over Benidorm.
Lees ook:

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *