Shadow

Volop mogelijkheden voor een actieve vakantie in Benidorm

Bij Benidorm denken de meeste vakantiegangers waarschijnlijk aan zon, zee, luieren op de mooie stranden en feesten in de disco’s en kroegen. Veel minder bekend is dat het in en rond Benidorm barst van de mogelijkheden voor een hele actieve vakantie. Op het strand uitblazen kan dan altijd nog.

Door Nico van Dijk

Parapenten, wakeboarden, waterskiën en jetskiën in Benidorm

Voor wie niet van het strand te branden is, zijn er pal voor de kust genoeg watersporten te beleven. Zo kun je er racen op een banaan, aan een parapente boven zee vliegen, wakeboarden, waterskiën aan een kabel en jetskiën. Vaar even met je jetski om de Punta de Pinet en je ziet de indrukwekkende steile rotswanden loodrecht uit zee oprijzen.

Afhankelijk van de excursie die je geboekt hebt, kun je ook doorvaren naar Altea, maar daar kun je ook met een jeepsafari over land naartoe. Onderweg kun je bij eilandjes aanleggen om te snorkelen. Met een beetje geluk zie je nog dolfijnen.

Verder kun je een jetski-excursie maken naar het eiland voor de kust, zodat je dat ook eens van de andere kant kunt bekijken. Echte jetski-liefhebbers boeken een grote excursie naar de grotten van Marina Alta. Deze excursie duurt minstens drie uur. De jetski-excursies vertrekken allemaal bij Rincon de Loix. Aanmelden kan bij de strandtent tegenover de McDonald’s.

Rust en stilte in Benidorm

Seascooters op een rij.
Seascooters op een rij. Of zijn het toch minions? © Nico van Dijk / Reisprofs.nl

In Benidorm rust en stilte opzoeken? Dat kan, vooral onder water. Duikers en snorkelaars die van comfort houden kunnen in Benidorm de onderwaterwereld verkennen met een Sea-scooter. Het geel-oranje ding bestaat uit een afgeschermde propeller met een motortje. Eigenlijk ziet het apparaat er uit als een Minion-poppetje, zeker als je er voor of na de duik je duikbril aan ophangt. Na een korte uitleg wijst het gebruik zich eigenlijk van zelf en kun je je heerlijk door de zee laten voorttrekken of een duik maken. Bekijk de video:

Fietsen in Benidorm

Verder leent Benidorm zich, mede dankzij de fietspaden en brede wegen, uitstekend voor het maken van fietstochten. Je kunt fietsen huren bij Marco Polo Expediciones, waar je terecht kunt voor alles wat met vervoermiddelen en excursies in en rond Benidorm te maken heeft. Het bedrijf is opgezet door de Belg Marc die hier in de jaren tachtig, in de tijd dat Benidorm nog een kleine badplaats was, als surfleraar neerstreek en nooit meer is weggegaan.

Op de Segway Benidorm ontdekken

Benidorm Sierra Helada

Via Marc komen we ook in contact met Sergio, die ons meeneemt op een Segway-excursie. Na een introductie op een rustig en vooral leeg parkeerterrein, gaan we al snel de stad door. Onderweg houdt Sergio, die als zoon van een Nederlandse vader en Spaanse moeder perfect Nederlands spreekt, via een headset contact met ons. Via stoepen, fietspaden en de weg, toeristen omzeilend en af en toe zelfs een pirouette draaiend, karren we dwars door de stad richting de Sierra Helada.

Waar we eerder die dag hijgend en puffend op de fiets omhoog zijn getrapt, brengt de Segway ons nu zacht zoemend naar boven. Het nationaal park vormt een schril contract met de drukte en de hoogbouw van de stad. Met zen-achtige dolfijnenmuziek op de koptelefoon zoeven we over de kronkelige bergweggetjes naar de Punta de l’Escaleta, de uiterste punt van de kaap. Het gebied is volkomen verlaten, auto’s zijn er niet toegestaan. Je hoort alleen de wind en de golven die diep beneden je tegen de rotsen te pletter slaan. Draai je om en je ziet de hoogbouw van Benidorm; het contrast kan niet groter zijn.

Actief buiten Benidorm: jeepsafari door de Sierra Helada

Sierra Helada bij Benidorm

Ook het vaak opvallend groene achterland van Benidorm is meer dan de moeite waard. De ruige natuur van de Sierra Helada net buiten Benidorm leent zich prima voor bergwandelen en klimmen. Met name in de wintermaanden komen klimmers uit de hele wereld naar de regio tussen Alicante en Benidorm om hier in de vrije natuur te klimmen.

Wij gaan voor gemak en maken via de eerder genoemde Marco Polo een jeepsafari met chauffeur Dennis. Hij brengt ons eerst naar Altea, een rustig stadje waar je een heerlijke koffiestop aan de slaperige boulevard kunt maken. Daarna gaat het naar de ruim 1100 meter hoge Sierra de Bernia y Ferrer, een ruig gebergte waar je off the road doorheen kunt trekken. Dennis kent het gebied op z’n duimpje en dat is maar goed ook, want de paden zijn smal en bochtig en bewegwijzering ontbreekt. Af en toe stoppen we om van de natuur en het uitzicht te genieten.

Watervallen van Algar

We rijden door naar de watervallen van Algar waar je na de stoffige rit heerlijk kunt afkoelen. Via trappen kom je bij het bovenste bassin waar je van een duikplank in het een paar meter lager gelegen kristalheldere water kunt springen. Ook in de winter is het water hier nog 18 graden. 

Dierenpark Mundomar en waterpretpark Aquamundo

Het nabijgelegen Dinopark moeten we helaas links laten liggen. In plaats daarvan bezoeken we op eigen gelegenheid het net buiten Benidorm gelegen dierenpark Mundomar. Je kunt hier onder meer knuffelen met dolfijnen en zeeleeuwen. Combineer een bezoek aan Mundomar ook met het naastgelegen waterpretpark Aqualandia. Kijk voor meer pretparken bij Benidorm op de Nederlandstalige pagina van VisitBenidorm. Op die site vind je ook meer informatie over actieve vakanties in en rond Benidorm.

Dit artikel maakt deel uit van een special over Jong en Hip Benidorm. Deze reis werd mede mogelijk gemaakt door Tix.nl. Aanbiedingen voor vakanties in Benidorm zijn onder meer te boeken bij TUI en Sunweb.

Lees ook: Benidorm in de winter ideaal voor kuitenbijters.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *