Shadow

Vooroordeel 4: In Benidorm kun je toch alleen maar bakken op het strand?

Over Benidorm bestaan nogal wat vooroordelen. Een daarvan is: In Benidorm kun je alleen maar bakken op het strand. Onzin, er is veel en veel meer te doen.

Benidorm: Vertigo glijbaan in Aqualandia ©Visit Benidorm
Benidorm: Vertigo glijbaan in Aqualandia ©Visit Benidorm

Ja, je kunt twee weken een strandhotel aan de Avenida de Madrid boeken, zodat je maar vijf meter naar het strand hoeft te lopen, maar Benidorm heeft echt wel wat meer te bieden. Er zijn vijf pretparken: Aqualandia (het grootste waterpretpark in Europa), rollercoasterpark Terra Mitica aan de kant van Poniente, dierentuin Terra Natura, dierentuin annex dolfinarium MundoMar, het waterpretpark Aqua Natura en het waterpretpark Aqualandia.

Langste glijbanen van Europa

Al ver van Aqualandia zijn de twee Vertigo-waterglijbanen te zien, de langste glijbanen van Europa. Bij de rode, de hoogste glijbaan van de twee, stort je met honderd kilometer per uur 33 meter loodrecht naar beneden voordat je in de waterbak afremt. Je vrienden, die misschien wat minder heldhaftig of gewoon verstandiger zijn, kunnen beneden op grote schermen zien hoe jij bovenin de toren op een plaat gaat staan, die meteen al iets doorbuigt. Voor velen is dit alsnog een afhaakmoment. Daarna sluit er een plexiglas koepel om je heen en vraagt de lifeguard of je echt wilt gaan of niet. Als je ja knikt, drukt hij met een vette grijns op een knop waardoor het luik wegklapt en je naar beneden stort. Voor wie z’n ogen open kan houden: je hebt een prachtig uitzicht op de skyline van Benidorm. Overigens bevat het park ook gewone glijbanen en zwembaden.

Zwemmen met dolfijnen in Benidorm

Direct naast Aqualandia ligt Mundomar, het dolfinarium annex dierentuin dat zich tegen een van de bergen van de Sierra Helada vlijt. Je kunt hier de onvergetelijke ervaring opdoen van het zwemmen met dolfijnen en zeeleeuwen. Je moet dit onderdeel echter wel al bijna een jaar van tevoren reserveren en het kost 120 euro. Er worden ook gratis dolfijntherapie voor autistische kinderen aangeboden. Je kunt voor Aqualandia en Mundomar ook combinatietickets kopen voor in totaal 47 euro en dat is echt een koopje.

Verder telt Benidorm diverse spa’s, drie golfbanen en het achterland van Benidorm is echt schitterend. Maak bijvoorbeeld een jeepsafari de bergen in om het schitterende achterland te ontdekken en te zwemmen in de watervallen van Fuentes del Algar. Ook kun je lange wandelingen maken in de Sierra Helada, het gebergte net achter Benidorm. Tijdens een 2,5 uur durende wandeling kun je genieten van prachtige vergezichten op de skyline van Benidorm en het enorme achterland.

Dit artikel maakt deel uit van de special Jong en hip Benidorm.
Lees ook:

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *