Shadow

Vooroordeel 5: Benidorm heeft alleen maar overvolle stranden

Over Benidorm bestaan nogal wat vooroordelen, maar wie er eenmaal geweest is, weet wel beter. Vijf vooroordelen over Benidorm ontzenuwd.

Poniente strand Benidorm
Poniente strand Benidorm begin juli

Een beetje waar: Benidorm heeft twee enorme stranden plus drie kleinere: Het twee kilometer lange Levante strand ten noorden van het oude centrum en het drie kilometer lange Poniente-strand ten zuiden van de oude stad. Hartje hoogseizoen liggen er op het Levante-strand soms honderdduizend mensen. Zeker aan het begin en het eind van het strand, waar een samenklontering van hotels is en het strand ook nog eens wat minder breed wordt, lig je dan bil aan bil.

Maar op het Poniente-strand is het veel en veel rustiger. Poniente is meer een breed zandstrand voor families en mensen die van strandsporten houden, zoals beachvolleybal. In de achterliggende wijk zijn veel minder hotels, maar meer appartementen te huur en wonen er ook meer Spanjaarden, waardoor het allemaal wat rustiger is op het strand. Daarnaast is er nog een klein, wat minder druk strand, direct aan de voet van de oude stad.

Benidorm Levante strand met pauweneiland
© Visit Benidorm
© Visit Benidorm

Maar loop aan het eind van het Levante-strand even een stukje omhoog over de Calle Alcalde Manuel Catalan, richting het nationaal park Sierra Helada en je vindt er twee verscholen baaitjes, waar je helemaal niets meer merkt van de drukte en de hoogbouw van Benidorm. Het water is er net zo blauw als de rust en een van de baaitjes is een onofficieel naturistenstrand (al houdt ongeveer de helft van het publiek liever een stukje textiel aan). Het contrast met de stad kan niet groter zijn.

Zelf zien hoe leuk Benidorm is? Er zijn diverse vliegmaatschappijen die goedkoop naar Benidorm vliegen. Vergelijk prijzen voor Benidorm-tickets bij Tix.nl

Dit artikel maakt deel uit van een special over Benidorm.
Lees ook:

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *