Vrolijke kerst in Bretagne

Geplaatst door Redactie op 5 november 2015 om 15:27 in de categorie Bestemmingen

Sfeervolle kersverlichting in de straten, gezellige kerstmarkten en een gemoedelijke sfeer. Ook de Bretons maken zich klaar voor een vrolijke kerste in Bretagne.

Het stadhuis van Rennes in de spotlights

Het centrum van Rennes wordt vanaf half december uitbundig versierd met kerstverlichting. Op het plein voor het Parlement vindt de grootste kerstmarkt van de stad plaats. Ook op vele andere plekken in de stad verschijnen de gezellige kerststalletjes. Net als ieder jaar wordt van 17.00 tot 23.00 uur de voorgevel van het stadhuis van Rennes op spectaculaire wijze verlicht. Mooi om te bewonderen met een vin chaud in de hand!

Terug in de tijd in Locronan

In het stadje Locronan lijkt de tijd te hebben stilgestaan. De geplaveide straatjes, de elegante huizen. Je waant je in de 15e eeuw. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Locronan vaak als filmdecor wordt gebruikt door bekende regisseurs, zoals Roman Polanski. Van 5 december 2015 tot 3 januari 2016 wordt Locronan extra magisch dankzij de kerstverlichting die het hele stadje siert en de kerstmarkt die door de plaatselijke winkeliers wordt georganiseerd. Met een koets reis je terug in de tijd terwijl je een tocht maakt door dit sfeervolle stadje.

Een fonkelende kerst in Rochefort-en-Terre

Kerst in Bretagne © Office du Tourisme Rochefort-en-Terre

Kerst in Bretagne © Office du Tourisme Rochefort-en-Terre

Geplaveide steegjes, houten vakwerkhuizen, panden uit de 16e en 17e eeuw. Rochefort-en-Terre is een van de mooiste ‘Petites cités de caractère’ van Bretagne. Terwijl in de zomer de bloemen weelderig bloeien op de balkons, wordt het stadje in de winter versierd door lichtjes. Van 27 november 2015 tot 3 januari 2016 schittert het dorpje dankzij 30 km aan kerstverlichting, waarmee de deuren, ramen en straten zijn versierd. De magie is tevens terug te vinden in de kleine lokale winkeltjes, die zich ook in kerstsferen hullen.

Lees ook: De leukste kerstmarkten in Duitsland of bezoek Disneyland Parijs met kerst. Boek treintickets naar Bretagne.

Sharing is caring!

Comments are closed.