Shadow

Met de nachttrein op wintersport: de TUI Ski Express

Ook in de winter van 2023-2024 winter kun je duurzaam met de trein op wintersport naar Oostenrijk. TUI laat in samenwerking met GreenCityTrip voor het tweede seizoen de TUI Ski Express naar de Oostenrijkse skigebieden rijden! Vanaf vrijdag 22 december 2023 rijdt deze nachttrein naar de Oostenrijkse wintersportgebieden. De laatste terugreis is op zaterdag 16 maart 2024. Je kunt complete pakketreizen boeken, maar ook losse treintickets. Nieuw is dat je ook korte skivakanties kunt boeken.

Laatst gewijzigd 13 oktober 2023.

Trein wintersport
Snel en gemakkelijk met de nachttrein naar de Oostenrijkse wintersport © PR TUI

Laatst gewijzigd: 30 augustus 2023

Naast het vliegtuig en de auto, wordt de trein steeds populairder als vakantievervoermiddel. TUI heeft haar samenwerking met GreenCityTrip uitgebreid van stedenreizen naar wintersport in de vorm van de TUI Ski Express, een nachttrein naar Oostenrijk. Afgelopen winter reed de trein voor het eerst wekelijks naar de Oostenrijkse skigebieden.

TUI Ski Express in de winter van 2023-2024

Ook in de winter van 2023-2024 vertrekt de trein wekelijks op vrijdagavond naar de Alpen. De eerste TUI Ski Express van het nieuwe wintersportseizoen vertrekt vrijdag 22 december 2023. Op zaterdagochtend kom je aan op je wintersportbestemming. Eind van de dag vertrekt de trein weer terug naar Nederland met passagiers die in de voorgaande week op wintersport in Oostenrijk zijn geweest. De laatste trein vertrekt zaterdag 16 maart 2024 terug naar Nederland. Bekijk aanbiedingen bij TUI.

Nachttreinen naar Oostenrijk zonder overstappen

Soms vormen de treinverbindingen nog een uitdaging voor een reis. De Europese infrastructuur kan immers nog wel wat uitbreiding en modernisering gebruiken. Maar TUI kijkt liever naar de mogelijkheden dan naar de hobbels op het treintraject. Een directe verbinding – zonder overstappen naar de winterbestemming – is voor veel reizigers zeer welkom. TUI werkt al sinds begin van de zomer van 2022 samen met GreenCityTrip aan stedentrips per trein.

Uit onderzoek onder klanten van TUI, blijkt dat slechts 8% nu met de trein naar het wintersportadres reist, maar dat 87% interesse heeft in een rechtstreekse treinverbinding! Die interesse beperkt zich niet tot één doelgroep, maar geldt zowel voor jongere als oudere reizigers en voor zowel stellen als gezinnen. Als belangrijkste redenen voor de belangstelling worden genoemd gemak, gezelligheid en duurzaamheid

Milieuvriendelijk met de nachttrein op wintersport

Met de (nacht)trein naar de wintersportbestemming is een uitstekende manier om relaxed op reis te gaan en om tegelijkertijd voor een duurzamere manier van reizen te kiezen. Ook een recent onderzoek van de Nederlandse Ski Vereniging gaf aan dat veel wintersporters nu nog met de auto gaan, maar dat de trein aan populariteit wint. Deze nieuwe directe nachttreinverbinding zal daar zeker aan bijdragen.

De TUI Ski Express is te boeken via TUI. Je kunt zowel pakketreizen (dus treinticket + accommodatie + skipas) boeken als losse treintickets. Ook NS heeft internationale treintickets naar de wintersportgebieden in Oostenrijk.

Korte skivakantie boeken met de TUI Ski Express

Nieuw in de winter van 2023-2024 is de mogelijkheid om een korte skivakantie te boeken. Deze short-stay skivakanties worden aangeboden in maart. Een ideale tijd om op wintersport te gaan, wellicht zelfs een tweede keer, omdat de dagen dan al langer worden en het rustiger op de pistes is. Bij de korte skivakanties met de TUI Ski Express heb je keuze uit vier vertrekdata:

  • Vrijdag – Donderdag (7 dagen, 6 nachten) met vertrek op de vrijdagen 1 maart en 9 maart 2024.
  • Dinsdag – Zondag (6 dagen, 5 nachten) met vertrek op de dinsdagen 5 en 12 maar 2024.

Route en treintickets boeken

De TUI Ski Express vertrekt vanaf Amsterdam en rijdt via Utrecht dan rechtstreeks door naar Oostenrijk. De trein komt bij Wörgl Oostenrijk binnen en splitst zich daar in een route naar Tirol en naar het Salzburgerland, waarna de trein bij diverse populaire wintersportplaatsen stopt. Het treindeel richting Salzburgerland eindigt in Bludenz in de deelstaat Vorarlberg. Daardoor kun je nu ook met de wintersporttrein naar Vorarlberg, al heeft TUI daar vooralsnog geen accommodaties in de aanbieding.

Je vertrekt op vrijdagavond en wordt zaterdagochtend wakker in de bergen. Je kunt die dag direct skiën want de skipas is inbegrepen bij de wintersportreizen van TUI. Per trein op wintersport gaan heeft grote voordelen:

  • Alle bagage gaat mee zonder extra kosten
  • Je bent met elkaar relaxed en gezellig onderweg
  • Je slaapt tijdens de reis en komt uitgerust aan, klaar om te gaan skiën of snowboarden.
  • De eerste nacht breng je door in de trein in je slaapcoupé met (uitklap)bedden Er is keuze uit diverse klasses en soorten van comfort, van een gedeelde coupé tot een privé-coupé. Nieuw in de winter van 2023-2024 is dat bij de Comfort coupé bedlinnen is inbegrepen.
  • Je reist op een duurzamere manier naar je vakantieadres.

Overigens kun je met een andere nachttrein, de TUI City Express met de nachttrein op stedentrip naar Dresden en Praag.

Liever met het vliegtuig of de auto naar Oostenrijk? Boek hier je vliegtickets, wintersportreis of een compleet verzorgde autoreis.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.