Shadow

Met de nachttrein op wintersport

Nu de zomervakantie bijna voorbij is kijken we al weer vooruit naar het winterseizoen. We reizen op verschillende manieren naar ons vakantieadres; per vliegtuig, auto, bus en steeds vaker ook per trein. Sinds mei van dit jaar biedt TUI naar zes bestemmingen al stedentrips aan per nachttrein. Het aanbod treinreizen wordt fors uitgebreid komende winter; TUI introduceert in samenwerking met GreenCityTrip de TUI Ski Express! Vanaf december rijdt deze nachttrein naar de Oostenrijkse wintersportadressen.

Trein wintersport

Naast het vliegtuig en de auto, wordt de trein steeds populairder als vakantievervoermiddel. TUI heeft haar samenwerking met GreenCityTrip uitgebreid van stedenreizen naar wintersport. De komende winter, vanaf 23 december tot en met 31 maart, rijdt er elke vrijdag een nachttrein naar de Oostenrijkse wintersportplaatsen.

Treinen zonder overstappen

Soms vormen de treinverbindingen nog een uitdaging voor een reis. De Europese infrastructuur kan immers nog wel wat uitbreiding en modernisering gebruiken. Maar TUI kijkt liever naar de mogelijkheden dan naar de hobbels op het treintraject. Een directe verbinding – zonder overstappen naar de winterbestemming – is voor veel reizigers zeer welkom. TUI werkt al sinds begin van de zomer van 2022 samen met GreenCityTrip aan stedentrips per trein.

Uit onderzoek onder klanten van TUI, blijkt dat slechts 8% nu met de trein naar het wintersportadres reist, maar dat 87% interesse heeft in een rechtstreekse treinverbinding! Die interesse beperkt zich niet tot één doelgroep, maar geldt zowel voor jongere als oudere reizigers en voor zowel stellen als gezinnen. Als belangrijkste redenen voor de belangstelling worden genoemd gemak, gezelligheid en duurzaamheid. Met de (nacht)trein naar de wintersportbestemming is een uitstekende manier om relaxed op reis te gaan en om tegelijkertijd voor een duurzamere manier van reizen te kiezen. Ook een recent onderzoek van de Nederlandse Ski Vereniging gaf aan dat veel wintersporters nu nog met de auto gaan, maar dat de trein aan populariteit wint. Deze nieuwe directe nachttreinverbinding zal daar zeker aan bijdragen.

De TUI Ski Express is vanaf deze week hier te boeken via TUI wintersport trein. Ook NS heeft internationale treintickets naar de wintersportgebieden in Oostenrijk.

Route en treintickets boeken

De TUI Ski Express vertrekt vanaf Amsterdam en rijdt via Utrecht dan rechtstreeks door naar Oostenrijk. De trein komt bij Wörgl Oostenrijk binnen en splitst zich daar in een route naar Tirol en naar het Salzburgerland, waarna de trein bij diverse populaire wintersportplaatsen stopt.

Je vertrekt op vrijdagavond en wordt zaterdagochtend wakker in de bergen. Je kunt die dag direct skiën want de skipas is inbegrepen bij de wintersportreizen van TUI. Per trein op wintersport gaan heeft grote voordelen:

  • Alle bagage gaat mee zonder extra kosten
  • Je bent met elkaar relaxed en gezellig onderweg
  • Je slaapt tijdens de reis en komt uitgerust aan, klaar om te gaan skiën of snowboarden.
  • De eerste nacht breng je door in de trein in je slaapcoupé met (uitklap)bedden Er is keuze uit diverse klasses en soorten van comfort, van een gedeelde coupé tot een privé-coupé.
  • Je reist op een duurzamere manier naar je vakantieadres.

Liever met het vliegtuig of de auto naar Oostenrijk? Boek hier je vliegtickets, wintersportreis of een compleet verzorgde autoreis.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post
close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Sharing is caring!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.